ÖVER 60 MIN | Medel

Müsli

Hemmagjord müsli är lättlagat, men tar lite tid att förbereda. Dock så konkurrerar den helt klart ut den köpta. Denna variant innehåller bland annat kokos, solrosfrön, sesamfrön, nötter och torkad frukt. En bra och nyttig start på dagen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Värm honung, olja och vatten i en kastrull, så att honungen löser upp sig.
  3. Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor, solrosfrön, kokos och sesamfrö i en långpanna och ringla över honungsblandningen.
  4. Rosta blandningen ca 30 minuter, rör om 3 gånger under tiden.
  5. Låt muslin svalna och tillsätt sedan linfrö, nötter och frukt.

För alla

Müslin är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd s k ren havre. Byt ut rågflingorna mot quinoa- eller hirsflingor.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1/2 dl flytande honung
  • 3 msk rapsolja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1 dl hela linfrön
  • 100 g blandade nötter
  • 100 g torkad frukt t ex fikon

Näringsvärde
Per portion

Energi 619 kJ / 148 kCal