Glutenfri semmelrulltårta

Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
18
Glutenfri semmelrulltårta

Semmelrulltårta som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.

Glutenfri semmelrulltårta

Ingredienser

10 bitar

Semmelfyllning

3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 - 2 krm bittermandelarom (eller se tips)
1/2 krm salt
200 g mandelmassa
1/2 dl skållade hela sötmandlar

Botten

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
6 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Till bakplåtspappret

ev 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk strösocker

Topping

2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker (till pudring)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Stämmer det verkligen med 6 msk potatismjöl?

Monika

2024-02-29

Hej Monika! Jaa, det stämmer fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-01

Oj vad gott

Oscar

2024-02-15

Går den att frysa in?!

Vanja

2023-10-28

Hej Vanja! Det går bra att frysa in rulltårtan. Men vänta med att spritsa den med grädde tills den ska serveras. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-30

Testa liknande recept

Klassiska semlor
Betyg 3.6 av 5.
544 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Churros semla
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semmelwrap
Betyg 3.2 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga