Glutenfri semmelrulltårta

5
6
Glutenfri semmelrulltårta

Rulltårtan med smak av semla som dessutom är glutenfri kommer göra stor succé på fikat! De klassiska smakerna av semla får du som vanligt av kardemumma och mandelmassa. Den glutenfria botten gör du av ägg, potatismjöl och socker. Perfekt när du vill baka semlor för många.

Skriv ut
Glutenfri semmelrulltårta

Ingredienser

10 bitar

Semmelfyllning

0.75 dl
strösocker
0.75 dl
vatten
1 tsk
mortlade kardemummakärnor
1 - 2 krm
bittermandelarom (eller se tips)
0.5 krm
salt
200 g
mandelmassa
0.5 dl
hela mandlar

Botten

3
ägg
1.5 dl
strösocker
6 msk
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
0.5 tsk
mortlade kardemummakärnor

Till bakplåtspappret

ev 0.5 tsk
mortlade kardemummakärnor
2 msk
strösocker

Topping

2 dl
vispgrädde
1 tsk
florsocker (till pudring)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut bittermandelaromen mot 1 msk mandellikör (för 10 bitar).
Lossnar inte kakan från bakpappret, pensla med lite kallt vatten på pappret.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Heléne

3/3/2020

Mums vilket toppen recept! Vispade 2 dl grädde och la på mandelfyllningen som blev jätte gott och uppskattat av mina kollegor! Kommer att bli många repriser på detta receptet!!

Amela

2/25/2020

Vilket bakverk! Magiskt gott! Jag gillar inte när det är för mkt grädde och torr bulle som det oftast tyvärr är i vanliga semlor många ggr. Här var det i min mening lagom med ”bröd” och grädde :)

Ulrika viktoria

2/25/2020

Instämmer med Pär, underbar är ordet.

Testa liknande recept