Kanelbullerulltårta

Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Kanelbullerulltårta

Kanelbullerulltårta är precis som det låter, rulltårta och kanelbullar i samma bakverk. Den här fantastiska kanelbullerulltårtan, med smak av kardemumma i degen och kanel i fyllningen, blir en solklar och återkommande favorit när du börjat baka den.

Kanelbullerulltårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

1/2 msk olja (till att smörja bakpappret)
1 tsk hela kardemummakärnor
3 ägg
1 äggvita (äggulan används till fyllningen)
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
1 msk malen kanel
2 dl florsocker
1 äggula
1 msk pärlsocker (till bakpappret)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Supergod! Tyckte inte att det smakade äggigt som tidigare kommenterat. Kommer definitivt baka igen.

    Stéphanie

  • Tycker det värkar som en dum idé att ha olja på smärpappret. Har provat att baka denna två gånger nu och båda blev lite så där för smeten rann in i mitten på plåten. Drömtårta som också har potatismjöl i har jag bakat flera som blir fluffiga och bra. De har dock mindre ägg i sig så kanske den där extra äggvitan som ställer till det. Ska prova att baka en utan extra äggvita och utan att olja smörpappret.

    Emilia

  • Jag tyckte att botten smakade för mycket ägg och fyllningen för mycket smör. En god idé dock som säkert kan bli bra med lite justeringar.

    Margareta

  • Jag håller på att göra denna rulltårta nu, men vet inte om det är jag som är en aning förvirrad... Skall det vara 4 ägg totalt 🙈😉

    Veronika

    Hej Veronika! Ledsen för sent svar men ja, det ska vara fyra ägg totalt! Hoppas den blev god! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • God, enkel att göra och vill man göra den laktosfri funkar det med toppen.

    Åsa elisabeth

  • Fantastiskt god och smakar väldigt gott! Fin sockerkaksbotten och lagom smörig fyllning 😋 Kommer helt klart göras om!

    Johanna

  • Jag skippade kardemumman och hade i lite mald kanel i smeten istället. Den gräddade botten blev platt och kompakt som en pannkaka , som någon skrev tidigare. Men den blev ändå god med kanelsmörkrämen i , dock inte så vacker :)

    Lena margareta

  • Stor besvikelse!!! Platt och kompakt botten, som en pannkaka, smakade ogräddat. Inte fluffig som en vanlig rulltårtsbotten. Borde den gräddas i 250 grader, som drömrulltårta? Den innehåller också bara potatismjöl och blir ändå fluffig. Fyllningen var inte heller så god, smakade mest smör, inte så mycket kanel. Är det någon som lyckats med denna och hur gjorde ni i så fall? Jag kommer inte att baka den här något mer.

    Malin

  • Vilken succé. Så enkelt och arbetskollegorna var överförtjusta. Fluffig kaka och underbar fyllning. Allt bara smälte i munnen.

    Mikael

  • Åkte i komposten

    Susanne

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1009 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri semmelrulltårta
    Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängrulle med citron och pistage
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drömtårta med hjortronsylt
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladrulltårta med mockakräm
    Betyg 3.4 av 5.443 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julstubbe med lingoncurd
    Betyg 2.7 av 5.184 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad