Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladrulltårta med mockakräm

Bjud dina gäster på en härlig, glutenfri chokladrulltårta med len mockakräm till kaffet! Rulla ihop din goda kaka med kaffekräm till en läcker drömtårta och servera den uppskuren i vackra bitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 20 bitar). Smörj det med matfett.
  3. Smet: Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
  6. Fyllning: Rör ihop matfett, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Rör i kaffet lite i taget.
  7. Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
  8. Servera kakan till en kopp kaffe.

För alla

Fri från gluten, men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
Smet
  • smör eller margarin till bakplåtspappret
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker + lite till bakplåtspappret
Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt starkt kaffe
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 823 kJ / 197 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden