Kanelbullar i långpanna

Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, eller i en form, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.
Samarbete med:
Santa Maria

Ingredienser
ca 20 bitar
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk Santa Maria kardemummakärnor (mortlade)
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 tsk Santa Maria malen kanel
1 dl strösocker
Gör så här
00:15:00
00:20:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.
Energi1445 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
34 stJag hade timer på 17 min bara för att jag ville kolla så de inte gick för länge. Mina bullar blev kolsvarta 😭 Förstår inte varför..
Therése
Kul med långpanna men lite knöligt. Min översta skiktet liksom gled iväg på större delen av bullen under gräddning, ser inte så kul ut. Hoppas den smakar i alla fall.
Sofia
Hur stor Hushållsmaskin behöver man för den här degen?
Lella
Hej Lella! Vi använder en med en 4,8 liters bunke. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket