Kanelbullar i långpanna

Betyg 4.4 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Kanelbullar i långpanna

Ska du baka kanelbullar till många? Gör bullarna i en långpanna, eller i en form, lager på lager av bulldeg med fyllning. Saftig, kryddig och perfekt till alla stundande fikastunder! Spara och frys in om det blir bulle över.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser

ca 20 bitar
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor (mortlade)
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
2 tsk malen kanel
1 dl strösocker

Gör så här

00:15:00
00:20:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Varför skulle man skära rutor INNAN man gräddade? Hela översta lagret i ytterkanterna gled ju av i ugnen tack vare det…

    Elin

  • Jag hade timer på 17 min bara för att jag ville kolla så de inte gick för länge. Mina bullar blev kolsvarta 😭 Förstår inte varför..

    Therése

  • Kul med långpanna men lite knöligt. Min översta skiktet liksom gled iväg på större delen av bullen under gräddning, ser inte så kul ut. Hoppas den smakar i alla fall.

    Sofia

  • Hur stor Hushållsmaskin behöver man för den här degen?

    Lella

    Hej Lella! Vi använder en med en 4,8 liters bunke. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har nu testat att göra glutenfria bullar. Det funkade bra. Bytte 14 dl vetemjöl till 840 g Lailas glutenfria mjölmix samt körde degen med degkrokar kortare tid, ca 5-6 minuter tills smöret blandats in. Blev kanske lite torrare än de andra med vanligt mjöl, men det blir ju det mesta glutenfria. Helt klart godkända, kommer göra dem igen.👏 Eva

    Eva

  • Mycket goda bullar och lätta att baka. Så saftiga. Skulle vilja göra dem glutenfria. Hur ska jag tänka om jag vill byta vetemjölet mot glutenfritt mjöl??

    Eva

    Hej Eva! Vad roligt att du gillar receptet. Det är lite knepigt att byta ut vetemjöl rakt av i recept som ska jäsa och få glutentrådar. Det kan gå att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix men vi har inte provat. Ofta behöver mängderna mjöl och tillvägagångssättet justeras lite. Glutenfria degar brukar t ex inte behöva knådas lika länge. Om du provar får du gärna skriva här hur du gjorde och hur det blev. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegoda kanelbullar svåra att få över till långpanna när man kavlar ut och vikt ihop. Nästa gång ska jag baka direkt på bakplåtspapper Bjarne

    Bjarne

  • 😋 mums

    Anne-sophie

  • Det här var ett väldigt enkelt recept när man har ont om plats ! Och jag gjorde förresten receptet med torrjäst . Supergoda, Mycket deg ❤️🥰 kunde nog blivit fler om jag haft en större långpanna faktiskt

    Susanne

  • Har aldrig ätit sååå GOA KanelBullar o vilken underbar Deg att jobba med 👍🏼❤️

    Ingrid

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten.
Energi1445 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Kanelbullar med kardemumma
    Betyg 4.4 av 5.288 personer har röstat
    Receptet har 76 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullekladdkaka
    Betyg 4.2 av 5.166 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar
    Betyg 4.1 av 5.4222 personer har röstat
    Receptet har 267 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnurror med äpplen
    Betyg 4.2 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria kanelbullar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad