Kammusslor med risotto och spenat

Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kammusslor med risotto och spenat

Enkelt och snabbt kan absolut betyda smakrikt och lyxigt! Här är risotton bara att värma, och det enda du behöver göra är att steka kammusslorna snabbt i en het panna. Ät ihop med lite tomater och babyspenat, och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kammusslor med risotto och spenat

Ingredienser

2 portioner
2 förp risotto med parmesan (à 300 g)
1/2 dl vatten
150 g kammusslor
salt
peppar
1 tsk olja
350 g tomater (gärna vildmix)
65 g babyspenat

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 649 kCal
Fett24 g
Salt2.8 g
Kolhydrater77 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Risotto med vitlöksstekta musslor
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Musselpasta med persilja
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fritto misto
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad