Gör underbar husmanskost med detta recept på kalvfrikassé med sparris. Sjud ditt kött mört innan de andra ingredienserna tillsätts. Krydda och smaka sedan av innan du serverar med pressad, nykokt potatis eller ris.
Ingredienser
4 portioner
1
kg
grytbitar av kalvfilé
1/2
dl
flytande kalvfond
14
dl
vatten
3
lagerblad
1
kvist timjan
1/2
tsk
vitpepparkorn
8 - 10
skalade smålökar
150
g
fasta små champinjoner
12
medelstora skalade vita sparrisar (eller gröna)
3
msk
citronsaft
2
dl
crème fraiche
salt och peppar
Till servering
potatis
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på kalvfonden. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentarer