Kalvfrikassé med sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalvfrikassé med sparris

Gör underbar husmanskost med detta recept på kalvfrikassé med sparris. Sjud ditt kött mört innan de andra ingredienserna tillsätts. Krydda och smaka sedan av innan du serverar med pressad, nykokt potatis eller ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka hastigt upp kalvköttet i vatten. Ta upp köttet och spola av det i kallt vatten.
  2.  Lägg tillbaka köttet i en kastrull tillsammans med kalvfonden, vatten, lagerblad, timjan och vitpeppar. Låt sjuda ca 1 1/2 timme på svag värme tills köttet känns mört.
  3. Ta upp köttet ur buljongen. Sila buljongen och koka ihop denna tills 1/3 återstår.
  4. Lägg i lökarna, champinjonerna och sparrisen och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Ta sedan upp grönsakerna.
  5. Tillsätt citronsaften och crème fraiche i buljongen. Låt koka någon minut och smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner köttet och grönsakerna och låt allt bli varmt. Servera kalvfrikassén med ris eller pressad potatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalvfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg grytbitar av kalvfilé
  • 1/2 dl flytande kalvfond
  • 14 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 1/2 tsk vitpepparkorn
  • 10 skalade smålökar
  • 150 g fasta små champinjoner
  • 12 medelstora skalade vita sparrisar (eller gröna)
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan