Kalvfrikassé med sparris

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Kalvfrikassé med sparris

Gör underbar husmanskost med detta recept på kalvfrikassé med sparris. Sjud ditt kött mört innan de andra ingredienserna tillsätts. Krydda och smaka sedan av innan du serverar med pressad, nykokt potatis eller ris.

Kalvfrikassé med sparris

Ingredienser

4 portioner
1 kg  grytbitar av kalvfilé
1/2 dl  flytande kalvfond
14 dl  vatten
3   lagerblad
1   kvist timjan
1/2 tsk  vitpepparkorn
8 - 10   skalade smålökar
150 g  fasta små champinjoner
12   medelstora skalade vita sparrisar (eller gröna)
3 msk  citronsaft
2 dl  crème fraiche
salt och peppar

Till servering

potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalvfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga