Kalvkött med dill och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalvkött med dill och citron

Ett underbart recept på husmanskost bestående av saftigt kalvkött med dill och citron. Du gör en köttgryta av kalvbog, lök och morot. Grytan blir krämig och god med grädde, dill och citronsaft. Servera den utsökta grytan med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att lägga köttet i en gryta. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Koka upp och sänk sedan värmen.
  2. Skala lök och morot och skär i bitar om ca 1 cm. Lägg i lök, morot, kryddor och buljongtärning. Lägg på locket och låt köttet sjuda i ca 30 minuter eller tills det känns mört.
  3. Under tiden som köttet puttrar på spisen, koka potatisen i lättsaltat vatten.
  4. När köttet känns mjukt efter ca 30 minuter, blanda ihop majsstärkelse med grädden och red av buljongen som köttet kokar i. Låt koka några minuter till. Hacka dillen rör ner den och citronsaften i grytan.
  5. Servera grytan med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g tärnade grytbitar från kalvbog eller kalvhögrev
  • ca 5 dl kokande vatten
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan eller torkad timjan (1 kvist motsvarar 1 krm torkad)
  • 1 buljongtärning
  • 800 g potatis
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan