Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto

Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto är en vacker middagsrätt, som inte känns för tung, med härliga lantliga smaker. Perfekt som bjudmat efter en dag utomhus.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kornotto: Koka upp buljongen i en kastrull. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär svampen i grova bitar.
  2. Fräs vitlök och svamp i matfettet 3–4 minuter i en kastrull. Tillsätt korngryn och fräs ytterligare 2–3 minuter. Häll på grädden och låt koka in. Späd med den varma buljongen lite i taget och rör om. Fortsätt att späda tills det mesta av buljongen har kokat in på svag värme utan lock, det tar ca 25 minuter. Gör resten under tiden.
  3. Skala, halvera och skär löken i skivor eller tunna klyftor. Skär tomaterna i grova tärningar.
  4. Bryn köttet på bägge sidor i hälften av matfettet i en stor stekpanna. Krydda med salt. Ta upp och lägg på en tallrik.
  5. Fräs löken i resten av matfettet ca 2 minuter i stekpannan. Strö över sockret och fräs 1 minut till. Tillsätt balsamvinäger, tomater, vatten, salt och peppar. Koka ca 4 minuter. Lägg ner köttet i stekpannan och sjud klart ca 10 minuter under lock.
  6. Rör ner osten och persiljan i kornotton. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kalvköttet i lök- och tomatsås med svampkornotto och rivna morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 600 g kalvkött i skivor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 rivna morötter till servering
Svampkornotto
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl korngryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3264 kJ / 779 kCal
Läs mer om näringsvärden