Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto

Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto är en vacker middagsrätt, som inte känns för tung, med härliga lantliga smaker. Perfekt som bjudmat efter en dag utomhus.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011

Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   tomater
600 g  kalvkött i skivor
2 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
2 tsk  socker
1/2 msk  balsamvinäger
2 dl  vatten
2 krm  salt
1 krm  peppar
2   rivna morötter till servering

Svampkornotto

8 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1   vitlöksklyfta
250 g  champinjoner
2 msk  smör eller margarin
3 dl  korngryn
1 dl  vispgrädde
75 g  riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
1/2   kruka hackad persilja
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3264 KJ / 779 kCal

Testa liknande recept

Kornotto (grundrecept)
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto med purjolök och ruccola
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto på dinkel med sparris
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med torrsaltat bacon och svamp
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga