Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto är en vacker middagsrätt, som inte känns för tung, med härliga lantliga smaker. Perfekt som bjudmat efter en dag utomhus.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 tomater
600 g kalvkött i skivor
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 msk balsamvinäger
2 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar
2 rivna morötter till servering
Svampkornotto
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
3 dl korngryn
1 dl vispgrädde
75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
1/2 kruka hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3264 KJ / 779 kCal
Kommentarer