Dillkött

Betyg 4 av 5.
166 personer har röstat
34
Dillkött

Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Dillkött

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar
vatten
1   liten purjolök
2   morötter
1 1/2 tsk  salt
10   vitpepparkorn
2 - 3   dillstjälkar

Ättikslag

3 msk  strösocker
3/4 dl  ättiksprit 12 %
3/4 dl  vatten

Sås

kokbuljong (från det kokta köttet)
1 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  majsstärkelse
nymalen vitpeppar
3 - 4 msk  ättikslag (se recept ovan)
1 dl  finhackad dill

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Mängden kött kan halveras, till 750-800 g. kött = 150 g. kött/portion efter tillagning. Lammkött har en lägre klimatpåverkan än nötkött, väljer du lamm minskar du klimatpåverkan med en tredjedel. Lägg gärna till fler grönsaker, som palsternacka eller rotselleri, så räcker det till fler! Eller, varför inte prova vårat recept på dillkött med kyckling? En rätt som har närmare 90% lägre påverkan på klimatet tack vare kycklingen.

Näringsvärdet är beräknat med en portion potatis, tomater och haricot verts.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
166 personer har röstat

Kommentarer

Tycker ni på Ica som gjort detta recept att proportionerna stämmer med tanke på mängden av ättika. Helt förvrängt att ni kan lämna ut ett sådant recept. De som inte kan laga mat eller är nybörjare förstör en fin bit kalvkött och får munnen och matstrupen förstörd. Dåligt!

Eva

2024-02-05

Hej Eva! Vi har skrivit att man ska smaka av med ättikslagen i receptet så att man kan börja med lite och sen smaksätta med mer lag efter eget tycke. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-06

Charlie går alldeles utmärkt. Jag brukar göra på fläsklägg , blir underbart gott och väldigt prisvärt . Hur ICAs kockar inte kan säga att det blir lika gott är för mig en gåta .

Tobias

2023-10-01

Kan jag byta ut kalv eller lamm emot griskött?

Charlie

2023-05-21

Hej Charlie! Våra kockar hälsar att det är inget de skulle rekommendera, det blir godast med kalv- eller lammkött. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-05-23

Näringsvärde per portion

Energi2482 KJ / 594 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Lammfrikassé med kapris och russin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillag för inläggning
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga