Dillkött
Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar
vatten
1 liten purjolök
2 morötter
1 1/2 tsk salt
10 vitpepparkorn
2 - 3 dillstjälkar
Ättikslag
3 msk strösocker
3/4 dl ättiksprit 12 %
3/4 dl vatten
Sås
kokbuljong (från det kokta köttet)
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse
nymalen vitpeppar
3 - 4 msk ättikslag (se recept ovan)
1 dl finhackad dill
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2482 KJ / 594 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Kommentarer
Tycker det borde stå tydligare att man inte ska använda all ättikslag. Förstörde hela maten pga för mycket ättika!
Alex
2024-11-30Hej god lammgryta (dille på lamm sa min mor), men om man ska räkna ur kaloriinnehållet och jämföra m annan mat måste man veta hur stor portion (hur många gram) en portion är som innehåller de 594 kalorier ni anger. Och veta om det är med kött, potatis, grönsaker sås mm. Man behöver veta kalorivärdet per 100 gram färdig mat. Hälsn Tomas
Tomas
2024-11-25Hej! Tänkte prova att göra detta i tryckkokare. Bör man reducera mängden vatten då?
Per
2024-11-22Hej Per! Ja, det krävs ju väldigt lite vatten i en tryckkokare men någon mängd vatten vågar jag inte mig på att säga. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25