Dillkött
Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar
vatten
1 liten purjolök
2 morötter
1 1/2 tsk salt
10 vitpepparkorn
2 - 3 dillstjälkar
Ättikslag
3 msk strösocker
3/4 dl ättiksprit 12 %
3/4 dl vatten
Sås
kokbuljong (från det kokta köttet)
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse
nymalen vitpeppar
3 - 4 msk ättikslag (se recept ovan)
1 dl finhackad dill
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2482 KJ / 594 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Kommentarer
Jättefint och smakfullt recept! Gillas av hela familjen!
Anna
2024-09-24Kan man värma upp dagen efter ?
Lena
2024-07-07Hej Lena! Ja det går bra att spara det som blir över i kylen och sedan värma dagen efter. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-09Smaken blev bra och det var bra beskrivet. Det jag inte tycker fungerar är majsredningen, den funkar inte. När man tillsätter ättikslagen så går redningen "isär" och det blir vattnigt, det upplever jag inte med vetemjölsredning . Möjligen att man vänder på ordningen och tillsätter ättikslagen och sen reder av. Misstänker dock att ättikslag, grädde och värme är en vansklig kombination (skär sig) men jag ska testa nästa gång.
Mats
2024-07-04