Dillkött

Betyg 4 av 5.
173 personer har röstat
37
Dillkött

Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Dillkött

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar
vatten
1   liten purjolök
2   morötter
1 1/2 tsk  salt
10   vitpepparkorn
2 - 3   dillstjälkar

Ättikslag

3 msk  strösocker
3/4 dl  ättiksprit 12 %
3/4 dl  vatten

Sås

kokbuljong (från det kokta köttet)
1 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  majsstärkelse
nymalen vitpeppar
3 - 4 msk  ättikslag (se recept ovan)
1 dl  finhackad dill

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
173 personer har röstat

Kommentarer

Jättefint och smakfullt recept! Gillas av hela familjen!

Anna

2024-09-24

Kan man värma upp dagen efter ?

Lena

2024-07-07

Hej Lena! Ja det går bra att spara det som blir över i kylen och sedan värma dagen efter. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-09

Smaken blev bra och det var bra beskrivet. Det jag inte tycker fungerar är majsredningen, den funkar inte. När man tillsätter ättikslagen så går redningen "isär" och det blir vattnigt, det upplever jag inte med vetemjölsredning . Möjligen att man vänder på ordningen och tillsätter ättikslagen och sen reder av. Misstänker dock att ättikslag, grädde och värme är en vansklig kombination (skär sig) men jag ska testa nästa gång.

Mats

2024-07-04

Näringsvärde per portion

Energi2482 KJ / 594 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Lammfrikassé med kapris och russin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors revbensspjällsgryta
Betyg 3.4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillag för inläggning
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga