Dillkött

Betyg 4 av 5.
177 personer har röstat
40
Dillkött

Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Dillkött

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar
vatten
1 liten purjolök
2 morötter
1 1/2 tsk salt
10 vitpepparkorn
2 - 3 dillstjälkar

Ättikslag

3 msk strösocker
3/4 dl ättiksprit 12 %
3/4 dl vatten

Sås

kokbuljong (från det kokta köttet)
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse
nymalen vitpeppar
3 - 4 msk ättikslag (se recept ovan)
1 dl finhackad dill

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
177 personer har röstat

Kommentarer

Tycker det borde stå tydligare att man inte ska använda all ättikslag. Förstörde hela maten pga för mycket ättika!

Alex

2024-11-30

Hej god lammgryta (dille på lamm sa min mor), men om man ska räkna ur kaloriinnehållet och jämföra m annan mat måste man veta hur stor portion (hur många gram) en portion är som innehåller de 594 kalorier ni anger. Och veta om det är med kött, potatis, grönsaker sås mm. Man behöver veta kalorivärdet per 100 gram färdig mat. Hälsn Tomas

Tomas

2024-11-25

Hej! Tänkte prova att göra detta i tryckkokare. Bör man reducera mängden vatten då?

Per

2024-11-22

Hej Per! Ja, det krävs ju väldigt lite vatten i en tryckkokare men någon mängd vatten vågar jag inte mig på att säga. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-25

Näringsvärde per portion

Energi2482 KJ / 594 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Lammfrikassé med kapris och russin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsill
Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga