Kokt kalv i grapefruktsås

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kokt kalv i grapefruktsås

Kokt kalv i grapefruktsås är en underbar kötträtt som får en extra fin smak av lite dragon. Låt köttet koka tills det är mört och gör sedan din syrliga sås. Ät den goda kalvgrytan med pasta eller couscous och en blandad, krispig grönsallad.

Kokt kalv i grapefruktsås

Ingredienser

4 portioner
600 g benfritt kalvkött t ex av bogen eller lammkött
6 dl vatten
2 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn

Sås

1/2 dl socker
saft av 2 grapefrukter
1/2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett7.5 g

Testa liknande recept

Klassiskt dillkött
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillkött
Betyg 4 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammfrikassé med kapris och russin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga