Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokt kalv i grapefruktsås

Kokt kalv i grapefruktsås är en underbar kötträtt som får en extra fin smak av lite dragon. Låt köttet koka tills det är mört och gör sedan din syrliga sås. Ät den goda kalvgrytan med pasta eller couscous och en blandad, krispig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär köttet i tärningar ca 2x2 cm.
  2. Koka upp vatten med salt, lagerblad och pepparkorn. Koka upp på nytt och skumma av. Sjud köttet på svag värme under lock tills det är mört, ca 45 min.
  3. Sås: Häll sockret i en kastrull. Låt det smälta och bli ljust brunt.
  4. Häll i grapefruktsaft och tillsätt spadet från kalven. Låt koka tills hälften återstår.
  5. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Blanda i grädden och rör ner redningen i skyn. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 5 min. Blanda i kött och dragon. Servera med pasta eller couscous och en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfritt kalvkött t ex av bogen eller lammkött
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
Sås
  • 1/2 dl socker
  • saft av 2 grapefrukter
  • 1/2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden