Kokt kalv i grapefruktsås

3
0
Kokt kalv i grapefruktsås

Kokt kalv i grapefruktsås är en underbar kötträtt som får en extra fin smak av lite dragon. Låt köttet koka tills det är mört och gör sedan din syrliga sås. Ät den goda kalvgrytan med pasta eller couscous och en blandad, krispig grönsallad.

Kokt kalv i grapefruktsås

Ingredienser

4 portioner
600 g benfritt kalvkött t ex av bogen eller lammkött
6 dl vatten
2 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn

Sås

1/2 dl socker
saft av 2 grapefrukter
1/2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2300 KJ / 550 kCal
Fett 7.5 g
Läs mer om näringsvärden