Kalvstek med gräddsås
Robust rätt med utsökta smaker. Gräddsåsen blir extra krämig av ädelost och vinbärsgelé. Kalvsteken kokas till mörhet och serveras med den ljuvlig såsen och kokt potatis.
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfri kalvstek
2 msk smör eller margarin
1/2 msk salt
2 krm peppar
5 dl vatten
Sås
6 dl sky (buljongtärning + vatten)
2 dl grädde
3 msk smör eller margarin
3/4 dl vetemjöl
50 g ädelost
3 msk vinbärsgelé
1 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
kokt potatis
gelé
inlagd gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mild och barnvänlig kryddning. Jag hade ingen ädelost hemma till såsen, och det hade kanske gjort den fylligare. Barnen tyckte verkligen om det. Jag tyckte steken blev lite för svagt kryddad, men visst var det gott!
Per
2009-09-13