Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Den klassiska söndagssteken är en del av vår svenska mathistoria och receptet har inte ändrats mycket sedan 30-talet. Skillnaden är att man förr gärna valde en kalvstek som fick ta smak av lök, morot och lagerblad i grytan. Gräddsås, kokt potatis och inlagd gurka gör måltiden komplett.

Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3253 KJ / 774 kCal
Fett38 g
Salt5.56 g
Kolhydrater37 g
Protein72 g
Kommentarer
Saftigt men lite segt. Vill ha den mör.
Raija kaarina
2024-12-30Hej Raija! Det enda sättet att få steken mör är brässera den längre. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
2024-12-30Köttet behöver mycket kortare tid i ugnen. Pga det blev det torrt fast det bara var i ungen knappt 1 timme. Annars väldigt gott.
Victoria
2024-10-13Aldeles för lång tid i ugnen, 50-55 minuter om du vill ha lite rosa kärna (62-63 grader). Tips på hur du kan förädla såsen ytterliggare: tillsätt lite gele och ansjovisspat, du får en mer fyllig och djup smak.
Harald
2024-09-30