Den klassiska söndagssteken är en del av vår svenska mathistoria och receptet har inte ändrats mycket sedan 30-talet. Skillnaden är att man förr gärna valde en kalvstek som fick ta smak av lök, morot och lagerblad i grytan. Gräddsås, kokt potatis och inlagd gurka gör måltiden komplett.
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stens tips: Kör till 59 grader, det blir perfekt.
Richard
2022-05-22Det här var ingen höjdare... blev en god sås men köttet var segt och svårt att äta, trots att jag reducerade tillagningstiden.
Sanna
2021-12-05Ica borde kolla tiden igen. 1,1 kg stek i 150 grader tog 45 min att passera 67 grader innertemp. Efter vilan lite torrt. Ser andra recept nu som har betydligt lägre innertemperatur. ??
Håkan
2021-04-11