Kantarellfärserad kalvrulle
Servera dina gäster en lyxig kantarellfärserad kalvrulle på middagsbjudningen. Stek din smarriga, färs- och svampfyllda stek i ugn och råstek din potatis. Bjud på den möra steken med potatis, mumsig madeiraskysås, ärter och söt, krispig majs.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
6 portioner
1 kg kalvstek (benfri)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök
smör till stekning
50 g torkad svart trumpetsvamp (alt kantarell eller shiitakesvamp)
500 g färs, gärna kalvfärs
steksnöre
1 kg delikatesspotatis
1 msk smör till potatisen
fingersalt
4 dl vatten
4 msk konc kalvfond
3 msk madeira
3 msk majsstärkelse
250 g minimajs
250 g sockerärtor
röd vinbärsgelé till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett10 g
Kommentarer