Kantarellfärserad kalvrulle

1
0
Kantarellfärserad kalvrulle

Servera dina gäster en lyxig kantarellfärserad kalvrulle på middagsbjudningen. Stek din smarriga, färs- och svampfyllda stek i ugn och råstek din potatis. Bjud på den möra steken med potatis, mumsig madeiraskysås, ärter och söt, krispig majs.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Kantarellfärserad kalvrulle

Ingredienser

6 portioner
1 kg kalvstek (benfri)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök
smör till stekning
50 g torkad svart trumpetsvamp (alt kantarell eller shiitakesvamp)
500 g färs, gärna kalvfärs
steksnöre
1 kg delikatesspotatis
1 msk smör till potatisen
fingersalt
4 dl vatten
4 msk konc kalvfond
3 msk madeira
3 msk majsstärkelse
250 g minimajs
250 g sockerärtor
röd vinbärsgelé till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt kalvfonden mot mjölkfri fond eller mjölkfri buljongtärning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 10 g
Läs mer om näringsvärden