Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kantarellfärserad kalvrulle

Servera dina gäster en lyxig kantarellfärserad kalvrulle på middagsbjudningen. Stek din smarriga, färs- och svampfyllda stek i ugn och råstek din potatis. Bjud på den möra steken med potatis, mumsig madeiraskysås, ärter och söt, krispig majs.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Be om hjälp i den butik att "skråsköra" kalvsteken så att det blir en relativt tunn skiva. Banka ut köttet. Salta och peppra på båda sidor.
  3. Skala och hacka löken fint. Bryn den mjuk i smör.
  4. Smula den torkade svampen i små bitar och lägg i vatten i en halvtimme. Sila av vattnet. Bryn svampen i smör.
  5. Krydda färsen med salt och peppar. Blanda den avsvalnade löken och svampen med färsen. Bre färsen över köttskivan. Rulla ihop och bind samman rullsteken med steksnöre. Bryn steken i smör i en stekpanna. Stek i ugnen till en innertemperatur på 70°C (använd stektermometer), ca 1 1/2 timme.
  6. Skrubba eller skölj under tiden potatisen. Stek den oskalad i smör. Strö över fingersalt. Stek färdig i ugnen ca 20 minuter eller i stekgryta på spisen.
  7. När steken är klar, lägg den i folie. Vispa ur både stekpanna och ugnsfat med hälften av vattnet. Sila stekspadet och blanda med resterande vatten, konc kalvfond och madeira i en kastrull och värm. Red av med majsstärkelse utblandad i lite vatten.
  8. Koka minimajsen i saltat vatten i ca 10 minuter. Koka ärterna på motsvarande sätt i ett par minuter. Både majs och ärter ska ha kvar tuggmotstånd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt kalvfonden mot mjölkfri fond eller mjölkfri buljongtärning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kalvstek (benfri)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten gul lök
  • smör till stekning
  • 50 g torkad svart trumpetsvamp (alt kantarell eller shiitakesvamp)
  • 500 g färs, gärna kalvfärs
  • steksnöre
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk smör till potatisen
  • fingersalt
  • 4 dl vatten
  • 4 msk konc kalvfond
  • 3 msk madeira
  • 3 msk majsstärkelse
  • 250 g minimajs
  • 250 g sockerärtor
  • röd vinbärsgelé till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 540 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden