Kantarellfärserad kalvrulle

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kantarellfärserad kalvrulle

Servera dina gäster en lyxig kantarellfärserad kalvrulle på middagsbjudningen. Stek din smarriga, färs- och svampfyllda stek i ugn och råstek din potatis. Bjud på den möra steken med potatis, mumsig madeiraskysås, ärter och söt, krispig majs.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Kantarellfärserad kalvrulle

Ingredienser

6 portioner
1 kg  kalvstek (benfri)
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   liten gul lök
smör till stekning
50 g  torkad svart trumpetsvamp (alt kantarell eller shiitakesvamp)
500 g  färs, gärna kalvfärs
steksnöre
1 kg  delikatesspotatis
1 msk  smör till potatisen
fingersalt
4 dl  vatten
4 msk  konc kalvfond
3 msk  madeira
3 msk  majsstärkelse
250 g  minimajs
250 g  sockerärtor
röd vinbärsgelé till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt kalvfonden mot mjölkfri fond eller mjölkfri buljongtärning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Kalvstek med gräddsås
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falsk gåslevermousse
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga