Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Betyg 2.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Kalvsteken blir en perfekt söndagsmiddag att bjuda familj och vänner på. Servera ihop med hasselbackspotatis, smaksatta höstrostisar och rosépepparsås.

Kalvstek med pepparsås, inlagda höstrotisar och hasselbackspotatis

Ingredienser

6 portioner

Kalvstek

2 gula lökar
ca 1 kg kalvstek
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 tsk krossad grönpeppar i lag
2 lagerblad
5 dl kalvfond (vatten och fond)

Höstrotisar

1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 morötter
2 stora betor (gärna gul och polka)
1 kålrabbi
1/2 kruka persilja

Sås

3 dl vispgrädde
2 tsk rosépeppar
1 msk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar
2 tsk majsstärkelse

Till servering

hasselbackspotatis

Gör så här

01:30:00
00:10:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Knepigt att koka steken i buljong. Det lakar ju ur den. Jag kokade den till 65 grader vilket var lagom. 75 låter väldigt högt. Det tog max 30 min att nå 65 grader. Borde inte steken körts i ugn och därefter lagts i avsvalnad buljong?

    Anders

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett31.4 g
Salt2.1 g
Kolhydrater36.3 g
Protein30.1 g

Testa liknande recept

  • Kokt kalv i grapefruktsås
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellfärserad kalvrulle
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad