Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

Härligt lyxig och inte speciellt avancerad förrätt som du måste testa om du tycker om råbiff. Den fylliga aromen från den finaste svartpepparn, Tellicherry, från Kerala i Indien framträder än mer när den får ett litet uppkok.

Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

Ingredienser

4 portioner

Tartar

400 g  kalvytterlår
1 tsk  socker
ca 1 tsk  bergssalt (några varv med kvarnen)
ca 1 tsk  Tellicherry svartpeppar (några varv med kvarnen)
1 msk  olivolja

Tellicherrymajo

1 msk  Tellicherry svartpeppar (hela korn)
1/2 msk  vitvinsvinäger
3   äggulor
4 dl  rapsolja

Schalottenlök

2 1/2   schalottenlök
1/2 dl  champagnevinäger alt vitvinsvinäger
1/2 dl  socker
5 dl  rapsolja eller frityrolja
1/2 dl  majsstärkelse

Till servering

2 dl  crème fraiche alternativt syrad grädde
krasse till dekoration

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria. Receptet är framtaget av Douglas Fagerman, tidigare medlem i Svenska Juniorkocklandslaget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tartar på norsk regnbågslax, fjordörret
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
165 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kladdkaka med dumle och chili
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga