Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

7
0
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

Härligt lyxig och inte speciellt avancerad förrätt som du måste testa om du tycker om råbiff. Den fylliga aromen från den finaste svartpepparn, Tellicherry, från Kerala i Indien framträder än mer när den får ett litet uppkok.

Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök

Ingredienser

4 portioner

Tartar

400 g kalvytterlår
1 tsk socker
ca 1 tsk bergssalt (några varv med kvarnen)
ca 1 tsk Tellicherry svartpeppar (några varv med kvarnen)
1 msk olivolja

Tellicherrymajo

1 msk Tellicherry svartpeppar (hela korn)
1/2 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
4 dl rapsolja

Schalottenlök

2 1/2 schalottenlök
1/2 dl champagnevinäger alt vitvinsvinäger
1/2 dl socker
5 dl rapsolja eller frityrolja
1/2 dl majsstärkelse

Till servering

2 dl crème fraiche alternativt syrad grädde
krasse till dekoration

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria. Receptet är framtaget av Douglas Fagerman, tidigare medlem i Svenska Juniorkocklandslaget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer