Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Härligt lyxig och inte speciellt avancerad förrätt som du måste testa om du tycker om råbiff. Den fylliga aromen från den finaste svartpepparn, Tellicherry, från Kerala i Indien framträder än mer när den får ett litet uppkok.
Ingredienser
4 portioner
Tartar
400 g kalvytterlår
1 tsk socker
ca 1 tsk bergssalt (några varv med kvarnen)
ca 1 tsk Tellicherry svartpeppar (några varv med kvarnen)
1 msk olivolja
Tellicherrymajo
1 msk Tellicherry svartpeppar (hela korn)
1/2 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
4 dl rapsolja
Schalottenlök
2 1/2 schalottenlök
1/2 dl champagnevinäger alt vitvinsvinäger
1/2 dl socker
5 dl rapsolja eller frityrolja
1/2 dl majsstärkelse
Till servering
2 dl crème fraiche alternativt syrad grädde
krasse till dekoration
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer