Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Härligt lyxig och inte speciellt avancerad förrätt som du måste testa om du tycker om råbiff. Den fylliga aromen från den finaste svartpepparn, Tellicherry, från Kerala i Indien framträder än mer när den får ett litet uppkok.
Ingredienser
4 portioner
Tartar
400 g kalvytterlår
1 tsk socker
ca 1 tsk bergssalt (några varv med kvarnen)
ca 1 tsk Tellicherry svartpeppar (några varv med kvarnen)
1 msk olivolja
Tellicherrymajo
1 msk Tellicherry svartpeppar (hela korn)
1/2 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
4 dl rapsolja
Schalottenlök
2 1/2 schalottenlök
1/2 dl champagnevinäger alt vitvinsvinäger
1/2 dl socker
5 dl rapsolja eller frityrolja
1/2 dl majsstärkelse
Till servering
2 dl crème fraiche alternativt syrad grädde
krasse till dekoration
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria. Receptet är framtaget av Douglas Fagerman, tidigare medlem i Svenska Juniorkocklandslaget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer