Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Kalvlägg med smak av dill – kanske husmanskost när den är som bäst? En tryckkokare behövs för att få till köttet. Har du ingen, kan det vara värt att testa bara dillsåsen!

Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Ingredienser

4 portioner

Kalvlägg

1 kg  kalvlägg i skivor (1 kg motsvarar 4 skivor)
3 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  ättiksprit 12%
2   lagerblad
1 tsk  salt
1/2   köttbuljongtärning

Sås

2 dl  vispgrädde
1 msk  ljus maizenaredning
salt och peppar

Morötter

1   knippe morötter
2 msk  smör
1 msk  strösocker
1/2   kruka dill

Till servering

potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Till det här receptet behövs en tryckkokare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2392 KJ / 573 kCal
Fett28.8 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.3 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås
Betyg 4.4 av 5.
161 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pulled Beef
Betyg 3.9 av 5.
560 personer har röstat
Över 60 min att tillaga