Kalvlägg i dill med glacerade morötter

4
0
Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Kalvlägg med smak av dill – kanske husmanskost när den är som bäst? En tryckkokare behövs för att få till köttet. Har du ingen, kan det vara värt att testa bara dillsåsen!

Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Ingredienser

4 portioner

Kalvlägg

1 kg kalvlägg i skivor (1 kg motsvarar 4 skivor)
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit 12%
2 lagerblad
1 tsk salt
1/2 köttbuljongtärning

Sås

2 dl vispgrädde
1 msk ljus maizenaredning
salt och peppar

Morötter

1 knippe morötter
2 msk smör
1 msk strösocker
1/2 kruka dill

Till servering

potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Till det här receptet behövs en tryckkokare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 573 kCal
Fett 28.8 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 42.3 g
Protein 33.4 g
Läs mer om näringsvärden