Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Kalvlägg med smak av dill – kanske husmanskost när den är som bäst? En tryckkokare behövs för att få till köttet. Har du ingen, kan det vara värt att testa bara dillsåsen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till det här receptet behövs en tryckkokare.

  1. Kalvlägg: Lägg kalvläggen i kallt vatten ca 2 minuter och skölj sedan av dem.
  2. Lägg köttet i tryckkokaren tillsammans med vatten, socker, ättikssprit, lagerblad, salt och buljongtärning.
  3. Koka ca 45 minuter i tryckkokaren. Dra av från värmen och låt stå till trycket gått ner i tryckkokaren.
  4. Sås: Sila buljongen i en kastrull och tillsätt grädde och låt koka ihop något.
  5. Rör ner maizenaredningen och koka ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar och ev. med mera ättikssprit och socker. Varmhåll såsen.
  6. Morötter: Ansa morötterna, stek dem mjuka i smöret och sockret i en stekpanna. Grovhacka dillen och blanda hälften av den med morötterna.
  7. Tillsätt resten av dillen i såsen och rör om försiktigt.
  8. Till servering: Servera läggen med sås, morötter och gärna kokt potatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Kalvlägg
  • 1 kg kalvlägg i skivor (1 kg motsvarar 4 skivor)
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 köttbuljongtärning
Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • salt och peppar
Morötter
  • 1 knippe morötter
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 kruka dill
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2392 kJ / 573 kCal