Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Kalvlägg med smak av dill – kanske husmanskost när den är som bäst? En tryckkokare behövs för att få till köttet. Har du ingen, kan det vara värt att testa bara dillsåsen!

Kalvlägg i dill med glacerade morötter

Ingredienser

4 portioner

Kalvlägg

1 kg kalvlägg i skivor (1 kg motsvarar 4 skivor)
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit 12%
2 lagerblad
1 tsk salt
1/2 köttbuljongtärning

Sås

2 dl vispgrädde
1 msk ljus maizenaredning
salt
peppar

Morötter

1 knippe morötter
2 msk smör
1 msk strösocker
1/2 kruka dill

Till servering

potatis

Gör så här

Till det här receptet behövs en tryckkokare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2392 KJ / 573 kCal
Fett28.8 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.3 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kalvtartar med Tellicherrymayo och schalottenlök
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
174 personer har röstat
Under 45 min att tillaga