Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka
Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 480 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk soja
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt5.21 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g
Kommentarer
Toppen, en solklar favorit rätt 🤗
Charlotte helén
2024-12-02Mycket gott. Använde nötfärs och följde receptet, höll formen fint och blev rkktigt saftiga. Pressgurka blev lite lite för 4 personer, så skulle dubbla satsen. Använde torkad istället för färsk persilja.
Melanie
2024-07-29Mycket bra recept. Gjorde den med färs från älgkalv och det blev kanon. Använde dill istället för persiljan till pressgurkan och det passade utmärkt, tom är en bättre variant tycker jag.
Goritza
2024-03-13