Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Betyg 4.3 av 5.244 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Gurka

2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sås

2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk soja
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Supergott! Men såsen räckte precis till, tips är att göra lite mer än i receptet

    Thea

  • Biffarna blev jättebra… tillsatte ngra kvistar färsk timjan i såsen och vinbärsgelé samt använde grädde. 😋

    Helena

  • Körde nötfärs, adderade timjan och bytte ut mjölken mot grädde.. blev mega.

    Peter

Näringsvärde per portion

Energi2638 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt5.21 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Kalvfärsjärpar med persiljesås
    Betyg 3.4 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsbiffar med Caponata
    Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad