Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Betyg 4.3 av 5.
219 personer har röstat
21
Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Gurka

2 msk  strösocker
1 msk  ättiksprit (12 %)
1 msk  vatten
1/2 tsk  salt
1/2   gurka
1/2   kruka persilja

Biffar

1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
ca 480 g  kalvfärs
1 msk  senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Sås

2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 dl  mjölk
1/2   kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk  soja
salt och peppar
1/2 msk  majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Gör mer klimaträtt: Byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
219 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra recept. Gjorde den med färs från älgkalv och det blev kanon. Använde dill istället för persiljan till pressgurkan och det passade utmärkt, tom är en bättre variant tycker jag.

Goritza

2024-03-13

Detta receptet var kanon på alla plan. En utav familjens favvo rätter just nu

Jasmine

2023-12-02

Gott, men trots att jag följde receptet så blev inte biffarna helt kompakta. Vidare skar sig såsen när man tillförde majsstärkelsen. Pressgurkan var jättegod och det är ändå ett recept som vi kommer att fortsätta med eftersom att ”grunden” blev så bra.

Linnéa

2023-10-10

Näringsvärde per portion

Energi2638 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt5.21 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med persiljesås
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvbullar i dillsås
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga