Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
42 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör mer klimaträtt: byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Madelene
2022-04-23Mycket gott o god sås. Rev ner en köttbuljongtärning o en msk japansk soja i biffarna o en nypa socker i såsen.
Robert
2022-04-04Riktigt god rätt. Jag ersatte 1 msk av mjölken med Japansk soja i kalvfärsbiffarna och tog bara halva mängden Dijonsenap. Istället för att koka biffarna i såsen gjorde jag en separat sås och körde dom i ugnen på 250°C i några minuter tills de hade en innertemperatur på ca: 67°C. Stekskyn från biffarna blandades i såsen. Blev kanongott och vi kommer garanterat göra detta fler gånger. Vi använde laktosfri mjölk och grädde Japansk Soja, kycklingfond från Bong och glutenfritt ströbröd, då blev rätten helt utan foodmap och funkar även kanon för personer med IBS, eller de som är laktos- och/eller glutenintoleranta.
Christina
2022-02-21Ingen kycklingfond utan ta oxfond istället. Vispgrädde ska det vara och mycket mer grädde…..annars gott !!!!!!