Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

111
6
Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gurka

2 msk
strösocker
1 msk
ättiksprit (12 %)
1 msk
vatten
1/2 tsk
salt
1/2
gurka
1/2
kruka persilja

Biffar

1 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
ca 480 g
kalvfärs
1 msk
senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin

Sås

2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
1/2
kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk
soja
-
salt och peppar
1/2 msk
majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Gör mer klimaträtt: Byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Kerstin

12/5/2020

Gott. Jag tog vildsvinsfärs och råstekt potatis till. Inte alls dumt!

Henrik

6/11/2020

Jättegott och går lika bra att använda Anamas formbara vegofärs

Anders

3/27/2020

Gjorde biffarna, men hade Kelda klassisk gräddsås till, smaksatt med kalvfond och Aromat kryddsalt. Mycket gott! 😀

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 677 kCal
Fett 30 g
Salt 5.21 g
Kolhydrater 63 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept