Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
42 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör mer klimaträtt: byt ut 50 % av kalvfärsen till fläskfärs för en saftigare och klimatsmartare biff och välj olja istället för smör för en bättre klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Kerstin
12/5/2020Gott. Jag tog vildsvinsfärs och råstekt potatis till. Inte alls dumt!
Henrik
6/11/2020Jättegott och går lika bra att använda Anamas formbara vegofärs
Anders
3/27/2020Gjorde biffarna, men hade Kelda klassisk gräddsås till, smaksatt med kalvfond och Aromat kryddsalt. Mycket gott! 😀