Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk soja
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt5.21 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g
Kommentarer
Biffar? De föll samman i en enda röra.
Ulla
2025-01-02Toppen, en solklar favorit rätt 🤗
Charlotte helén
2024-12-02Mycket gott. Använde nötfärs och följde receptet, höll formen fint och blev rkktigt saftiga. Pressgurka blev lite lite för 4 personer, så skulle dubbla satsen. Använde torkad istället för färsk persilja.
Melanie
2024-07-29