Här bjuder vi på mumsiga järpar av kalvfärs som du serverar med smarrig dillsås, krispiga grönsaker och nykokt potatis. Den oemotståndliga såsen gör du av bland annat färsk dill, ättiksprit, socker, buljong och grädde. En utmärkt vardagsrätt som innehåller såväl sötma som syra!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
33 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pia
2014-08-12Jättegoda biffar, vi hackade ner dillen i såsen pga tidsbrist men den var god ändå.
Eva
2014-08-12Kalvfärsjärparna smakade jättebra. Tyvärr blev såsen inte så grön och fin som på bilden. Kanske är min stavmixer för dålig. Smaken på såsen blir dock detsamma och den var jättegod!