Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis

10
2
Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis

Här bjuder vi på mumsiga järpar av kalvfärs som du serverar med smarrig dillsås, krispiga grönsaker och nykokt potatis. Den oemotståndliga såsen gör du av bland annat färsk dill, ättiksprit, socker, buljong och grädde. En utmärkt vardagsrätt som innehåller såväl sötma som syra!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014

Kalvfärsjärpar med dillsås och kokt potatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg sommarpotatis
150 g sockerärtor
1/2 purjolök

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin

Dillsås

1 msk ättiksprit
2 msk vatten
1 msk strösocker
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk ljus maizenaredning
salt och peppar
20 g färsk dill

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Pia

2014-08-12

Jättegoda biffar, vi hackade ner dillen i såsen pga tidsbrist men den var god ändå.

Eva

2014-08-12

Kalvfärsjärparna smakade jättebra. Tyvärr blev såsen inte så grön och fin som på bilden. Kanske är min stavmixer för dålig. Smaken på såsen blir dock detsamma och den var jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 686 kCal
Fett 328 g
Kolhydrater 601 g
Protein 334 g
Läs mer om näringsvärden