Kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad
Härliga kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad på en halvtimme? Ja, det går om du följer detta recept på saftiga biffar som steks och serveras ihop krämig morotssallad, som får sin goda smak av honung och ättiksprit. Servera med nykokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
Kalvfärsbiffar
400 g kalvfärs
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
Morotssallad
3 morötter
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 dl matyoghurt
1 msk flytande honung
2 tsk ättiksprit
3 msk hackad dill
Till servering
kokt potatis
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning, använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden grädde något.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3118 KJ / 745 kCal
Kommentar
Minska mängden vispgrädde! 3 dl vispgrädde i färsen gjorde smeten så lös att det inte gick att forma biffar av den. Vi fick slutlaga smeten i ugnen. Behöver inte vara kalvfärs. Man kan laga vanliga biffar. Det som gjorde denna rätten extra piffig var den sötsyrliga morotssalladen. Den kommer vi att göra igen.
Nadja
2011-09-14