Kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad

3
1
Kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad

Härliga kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad på en halvtimme? Ja, det går om du följer detta recept på saftiga biffar som steks och serveras ihop krämig morotssallad, som får sin goda smak av honung och ättiksprit. Servera med nykokt potatis.

Kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad

Ingredienser

4 portioner

Kalvfärsbiffar

400 g kalvfärs
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin

Morotssallad

3 morötter
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 dl matyoghurt
1 msk flytande honung
2 tsk ättiksprit
3 msk hackad dill

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning, använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden grädde något.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Nadja

2011-09-14

Minska mängden vispgrädde! 3 dl vispgrädde i färsen gjorde smeten så lös att det inte gick att forma biffar av den. Vi fick slutlaga smeten i ugnen. Behöver inte vara kalvfärs. Man kan laga vanliga biffar. Det som gjorde denna rätten extra piffig var den sötsyrliga morotssalladen. Den kommer vi att göra igen.

Näringsvärde per portion

Energi 3118 KJ / 745 kCal
Läs mer om näringsvärden