Härliga kalvfärsbiffar med sötsyrlig morotssallad på en halvtimme? Ja, det går om du följer detta recept på saftiga biffar som steks och serveras ihop krämig morotssallad, som får sin goda smak av honung och ättiksprit. Servera med nykokt potatis.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning, använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget och öka mängden grädde något.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Nadja
2011-09-14Minska mängden vispgrädde! 3 dl vispgrädde i färsen gjorde smeten så lös att det inte gick att forma biffar av den. Vi fick slutlaga smeten i ugnen. Behöver inte vara kalvfärs. Man kan laga vanliga biffar. Det som gjorde denna rätten extra piffig var den sötsyrliga morotssalladen. Den kommer vi att göra igen.