Kalvbullar i dillsås

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Kalvbullar i dillsås

Dillkött är en klassisk rätt som ofta sköter sig själv på spisen men som också kan ta lång tid att tillaga. Därför är kalvbullar i dillsås det perfekta vardagsalternativet då tillagningstiden endast är 30 minuter! De delikata kalvbullarna har en ljuvlig konsistens och får en imponerande smak av den utsökta dillsåsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013

Kalvbullar i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kalvbullar

1/2 gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 msk ströbröd
1 1/2 msk kalvfond
3 msk vispgrädde
ca 500 g kalvfärs
1 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås

1 1/2 gul lök
3 morötter
5 dl av kokvattnet från kalvbullarna
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
salt
vitpeppar
20 g dill
1 msk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett44.8 g
Kolhydrater58.7 g
Protein6.8 g

Testa liknande recept

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsbullar i tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbullar med morots och dillkräm
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfrikadeller i tomatsås
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellfärserad kalvrulle
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfrikadeller i dillsås
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga