Kalvbullar i dillsås

Dillkött är en klassisk rätt som ofta sköter sig själv på spisen men som också kan ta lång tid att tillaga. Därför är kalvbullar i dillsås det perfekta vardagsalternativet då tillagningstiden endast är 30 minuter! De delikata kalvbullarna har en ljuvlig konsistens och får en imponerande smak av den utsökta dillsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kalvbullar
1/2 gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 msk ströbröd
1 1/2 msk kalvfond
3 msk vispgrädde
ca 500 g kalvfärs
1 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås
1 1/2 gul lök
3 morötter
5 dl av kokvattnet från kalvbullarna
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
salt och vitpeppar
20 g dill
1 msk majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Till den här rätten kan du använda fryst dill när färsk dill inte är i säsong.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett44.8 g
Kolhydrater58.7 g
Protein6.8 g
Kommentarer