Kalvbullar i dillsås
Dillkött är en klassisk rätt som ofta sköter sig själv på spisen men som också kan ta lång tid att tillaga. Därför är kalvbullar i dillsås det perfekta vardagsalternativet då tillagningstiden endast är 30 minuter! De delikata kalvbullarna har en ljuvlig konsistens och får en imponerande smak av den utsökta dillsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kalvbullar
1/2 gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 msk ströbröd
1 1/2 msk kalvfond
3 msk vispgrädde
ca 500 g kalvfärs
1 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås
1 1/2 gul lök
3 morötter
5 dl av kokvattnet från kalvbullarna
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
salt
vitpeppar
20 g dill
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett44.8 g
Kolhydrater58.7 g
Protein6.8 g
Kommentarer