Välsmakande järpar med persiljesås, en rätt som faller många i smaken. Järparna steks färdig i ugnen och blir oerhört saftiga. Det som sätter guldkant på denna rätt är såsen. Vinäger, vatten, grädde och buljong kokas där den färska persiljan adderas mot slutet. Ett perfekt tillbehör till järparna.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
34 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pontus
2020-06-10Gott recept! Passar perfekt som vardagsmiddag. Jag använde blandfärs istället för kalvfärs. Lammfärs hade kanske varit ett bättre alternativ om man ska ha middagsgäster! 😉
Karoline
2020-03-18Mycket gott, bytte ut kalvfärsen mot lammfärs då kalvfärsen var slut i butik. Fungerade super bra.
Matilda
2016-01-17Riktigtg gott och perfekt syra i såsen. Tomater passar utmärkt till. Kommer garanterat göra fler ggr :0)