Kalvfärsjärpar med persiljesås
Välsmakande järpar med persiljesås, en rätt som faller många i smaken. Järparna steks färdig i ugnen och blir oerhört saftiga. Det som sätter guldkant på denna rätt är såsen. Vinäger, vatten, grädde och buljong kokas där den färska persiljan adderas mot slutet. Ett perfekt tillbehör till järparna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Persiljesås
1 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
Tillbehör
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2704 KJ / 632 kCal
Fett37 g
Salt3.49 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
Gott recept! Passar perfekt som vardagsmiddag. Jag använde blandfärs istället för kalvfärs. Lammfärs hade kanske varit ett bättre alternativ om man ska ha middagsgäster! 😉
Pontus
2020-06-10Mycket gott, bytte ut kalvfärsen mot lammfärs då kalvfärsen var slut i butik. Fungerade super bra.
Karoline
2020-03-18Riktigtg gott och perfekt syra i såsen. Tomater passar utmärkt till. Kommer garanterat göra fler ggr :0)
Matilda
2016-01-17