Kalvfärsjärpar med persiljesås

49
6
Kalvfärsjärpar med persiljesås

Välsmakande järpar med persiljesås, en rätt som faller många i smaken. Järparna steks färdig i ugnen och blir oerhört saftiga. Det som sätter guldkant på denna rätt är såsen. Vinäger, vatten, grädde och buljong kokas där den färska persiljan adderas mot slutet. Ett perfekt tillbehör till järparna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Kalvfärsjärpar med persiljesås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin

Persiljesås

1 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
1/2 kruka persilja

Tillbehör

150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Pontus

2020-06-10

Gott recept! Passar perfekt som vardagsmiddag. Jag använde blandfärs istället för kalvfärs. Lammfärs hade kanske varit ett bättre alternativ om man ska ha middagsgäster! 😉

Karoline

2020-03-18

Mycket gott, bytte ut kalvfärsen mot lammfärs då kalvfärsen var slut i butik. Fungerade super bra.

Matilda

2016-01-17

Riktigtg gott och perfekt syra i såsen. Tomater passar utmärkt till. Kommer garanterat göra fler ggr :0)

Näringsvärde per portion

Energi 2704 KJ / 632 kCal
Fett 37 g
Salt 3.49 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden