Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka är ett vinnande middagsrecept som passar de flesta i familjen. Gräddsåsen gör du enkelt själv i pannan, och du får till den rätta krämigheten med majsstärkelse mot slutet. Här får du också göra pressgurka med hackad persilja – fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gurka
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 tsk soja
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt5.21 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g

Kommentarer
28 stSupergott! Men såsen räckte precis till, tips är att göra lite mer än i receptet
Thea
Biffarna blev jättebra… tillsatte ngra kvistar färsk timjan i såsen och vinbärsgelé samt använde grädde. 😋
Helena
Körde nötfärs, adderade timjan och bytte ut mjölken mot grädde.. blev mega.
Peter
Mycket gott, gjorde plattade inte ut biffarna så mycket, då höll de ihop bra.
Elisabeth
Biffar? De föll samman i en enda röra.
Ulla
Toppen, en solklar favorit rätt 🤗
Charlotte helén
Mycket gott. Använde nötfärs och följde receptet, höll formen fint och blev rkktigt saftiga. Pressgurka blev lite lite för 4 personer, så skulle dubbla satsen. Använde torkad istället för färsk persilja.
Melanie
Mycket bra recept. Gjorde den med färs från älgkalv och det blev kanon. Använde dill istället för persiljan till pressgurkan och det passade utmärkt, tom är en bättre variant tycker jag.
Goritza
Detta receptet var kanon på alla plan. En utav familjens favvo rätter just nu
Jasmine
Gott, men trots att jag följde receptet så blev inte biffarna helt kompakta. Vidare skar sig såsen när man tillförde majsstärkelsen. Pressgurkan var jättegod och det är ändå ett recept som vi kommer att fortsätta med eftersom att ”grunden” blev så bra.
Linnéa