Saltimbocca

Ett recept på klassisk saltimbocca med kalv, även kallad saltimbocca alla romana. Ordet saltimbocca betyder hoppa in i munnen och den traditionella romerska rätten består av tunna skivor kalv inlindade i prosciutto, stekta med salvia och bräserade i vitt vin.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
4 skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel (à ca 150 g)
salviablad
8 skivor prosciutto
1 - 2 msk vetemjöl
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 msk smör
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1784 KJ / 426 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein38 g
Kommentarer