Saltimbocca

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
0
Saltimbocca

Ett recept på klassisk saltimbocca med kalv, även kallad saltimbocca alla romana. Ordet saltimbocca betyder hoppa in i munnen och den traditionella romerska rätten består av tunna skivor kalv inlindade i prosciutto, stekta med salvia och bräserade i vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Saltimbocca

Ingredienser

4 portioner
4   skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel (à ca 150 g)
salviablad
8   skivor prosciutto
1 - 2 msk  vetemjöl
3 msk  olivolja
2 dl  torrt vitt vin
3 msk  smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1784 KJ / 426 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad råbiff
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda älgrulader
Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gödkalv med rösti "puck" och rödvinssås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltimboca
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga