UNDER 30 MIN | Enkel

Saltimbocca

Ett recept på klassisk saltimbocca med kalv, även kallad saltimbocca alla romana. Ordet saltimbocca betyder hoppa in i munnen och den traditionella romerska rätten består av tunna skivor kalv inlindade i prosciutto, stekta med salvia och bräserade i vitt vin.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka ut köttet till ca ½ cm tjocka skivor. Lägg ett salviablad på varje skiva och linda in med 2 skivor skinka. Pudra över mjölet på båda sidor.
  2. Värm oljan i en stor stekpanna och stek 3–4 minuter per sida tills prosciutton är krispig. Tillsätt några salviablad och låt steka med sista minuten. Lyft upp kalven från pannan.
  3. Tillsätt vin och smör i stekpannan och låt koka upp.
  4. Lägg ner kalven och ta från värmen. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel (à ca 150 g)
  • salviablad
  • 8 skivor prosciutto
  • 1 - 2 msk vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 1784 kJ / 426 kCal