Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad

Smakrika järpar gjorda på kalvfärs som får ett smaklyft av senap samt den varma fetaostsalladen. Osten bryts i bitar där den tillsammans med tomat, olja och vinäger värms i ugnen. För att piffa till lite extra, strössla över färsk persilja när den är färdig. Serveras till järpar och en vitlökskräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Järpar: Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt det svälla några minuter. Blanda ner ägg, färs, senap, salt och peppar. Forma till järpar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Fetaost: Bryt fetaost och skär tomater i bitar. Lägg allt i en ugnssäker form och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt, peppar och oregano. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  5. Sätt in järparna när det återstår ca 10 minuter av ostens och tomaternas tid.
  6. Hacka persiljan och strö den över osten och tomaterna innan servering.
  7. Vitlökskräm: Skala och riv vitlök och blanda med gräddfil. Salta och peppra. 
  8. Servera järparna med ris, varm fetaost och vitlökskräm.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris
Järpar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
Varm fetaost
  • 150 g fetaost
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk oregano
  • 1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2818 kJ / 673 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer