Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad
Smakrika järpar gjorda på kalvfärs som får ett smaklyft av senap samt den varma fetaostsalladen. Osten bryts i bitar där den tillsammans med tomat, olja och vinäger värms i ugnen. För att piffa till lite extra, strössla över färsk persilja när den är färdig. Serveras till järpar och en vitlökskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
Ris
Järpar
Varm fetaost
Vitlökskräm
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett, fetaost och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott!
Kristin
2020-12-21Fantastiskt gott! Lägg med ett par paprikor i fetaostsalladen så blir den ännu bättre.
Hans
2020-12-15