Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad

Betyg 3.7 av 5.
42 personer har röstat
2
Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad

Smakrika järpar gjorda på kalvfärs som får ett smaklyft av senap samt den varma fetaostsalladen. Osten bryts i bitar där den tillsammans med tomat, olja och vinäger värms i ugnen. För att piffa till lite extra, strössla över färsk persilja när den är färdig. Serveras till järpar och en vitlökskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Varm fetaost

150 g fetaost
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1/2 kruka persilja

Vitlökskräm

1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott!

Kristin

2020-12-21

Fantastiskt gott! Lägg med ett par paprikor i fetaostsalladen så blir den ännu bättre.

Hans

2020-12-15

Näringsvärde per portion

Energi2818 KJ / 673 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Kalvfärsjärpar med persiljesås
Betyg 3.4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsrullar med tzatziki
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med ljummen portabellosallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga