Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad
Smakrika järpar gjorda på kalvfärs som får ett smaklyft av senap samt den varma fetaostsalladen. Osten bryts i bitar där den tillsammans med tomat, olja och vinäger värms i ugnen. För att piffa till lite extra, strössla över färsk persilja när den är färdig. Serveras till järpar och en vitlökskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Varm fetaost
150 g fetaost
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2818 KJ / 673 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g
Kommentarer
Väldigt gott!
Kristin
2020-12-21Fantastiskt gott! Lägg med ett par paprikor i fetaostsalladen så blir den ännu bättre.
Hans
2020-12-15