Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt där aubergine eller zucchini, lök och vitlök är typiska ingredienser. Dessa fräses ihop med andra grönsaker och serveras vanligen till kött, fisk, kyckling eller pasta. Rätten ska också ha en viss syra vilket den får i det här receptet genom vinäger. Här har vi valt att göra färsbiffar till Caponatan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Färsbiffar: Blanda ägg och mjölk och rör sedan i ströbrödet. Låt svälla någon minut. Riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar, 2 st per portion.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Caponata: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan, skär den och zucchinin i bitar. Stek grönsakerna och löken i olivoljan tills de får lite färg.
  4. Skär tomaterna i tärningar och blanda med fräset. Stek ytterligare ca 2 minuter. Häll på vinägern och krydda med salt och peppar. Blanda i oliverna.
  5. Stek biffarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida och servera sedan med ris och Caponata.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller majsstärkelse (Maizena) eller uteslut det helt.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 500 g kalvfärs
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
Caponata
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2698 kJ / 645 kCal