Färsbiffar med Caponata
Caponata är en siciliansk grönsaksrätt där aubergine eller zucchini, lök och vitlök är typiska ingredienser. Dessa fräses ihop med andra grönsaker och serveras vanligen till kött, fisk, kyckling eller pasta. Rätten ska också ha en viss syra vilket den får i det här receptet genom vinäger. Här har vi valt att göra färsbiffar till Caponatan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Färsbiffar
1 ägg
1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g kalvfärs
salt
peppar
1 msk olivolja
Caponata
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
salt
peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater60.8 g
Protein33.7 g
Kommentarer