Färsbiffar med Caponata

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Färsbiffar med Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt där aubergine eller zucchini, lök och vitlök är typiska ingredienser. Dessa fräses ihop med andra grönsaker och serveras vanligen till kött, fisk, kyckling eller pasta. Rätten ska också ha en viss syra vilket den får i det här receptet genom vinäger. Här har vi valt att göra färsbiffar till Caponatan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Färsbiffar med Caponata

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Färsbiffar

1 ägg
1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g kalvfärs
salt
peppar
1 msk olivolja

Caponata

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
salt
peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl kalamataoliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater60.8 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar i plommongräddsås
Betyg 3 av 5.
63 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar i tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga