Vitello blanco

40
2
Vitello blanco

Vitello blanco är en rätt med spännande smaker och är en roligare variant av köttfärssås. Med kryddor som hackad rosmarin och smak från den syrliga citronen blir denna rätt en klar favorit. Servera sedan såsen med nykokt rykande pasta och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Vitello blanco

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle

Vitello blanco

ca 500 g kalvfärs
1 msk olja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 citron
1 msk hackad rosmarin

Sallad

150 g sockerärtor
1 rödlök
1 dl oliver med pimiento
65 g mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Sara

2020-09-12

Gjorde på sojafärs och oatlyprodukter, blev superbra! Tips är att ta ur pastan från vattnet och låta den bli färdig i såsen under omrörning istället, blir mycket krämigt👍🏼

Karl-erik

2020-06-25

Jag byte ut salvia med körvel och basilika! Kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 2761 KJ / 660 kCal
Fett 25 g
Salt 239 g
Kolhydrater 61 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden