Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitello blanco

Vitello blanco är en rätt med spännande smaker och är en roligare variant av köttfärssås. Med kryddor som hackad rosmarin och smak från den syrliga citronen blir denna rätt en klar favorit. Servera sedan såsen med nykokt rykande pasta och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på pastavatten.
  2. Vitello blanco: Bryn färsen i oljan i en stekpanna.  Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och rör ner i färsen. Låt sjuda några minuter under omrörning.
  4. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Rör i citronskalet och smaka av med saften. Plocka bladen från rosmarinen och hacka dem. Smaka av såsen med rosmarin.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Sallad: Strimla sockerärterna, skala och skiva löken. Låt oliverna rinna av. Blanda allt med mangoldskotten.
  7. Häll av pastan och servera med färssåsen och salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
Vitello blanco
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 citron
  • 1 msk hackad rosmarin
Sallad
  • 150 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1 dl oliver med pimiento
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2761 kJ / 660 kCal