Vitello blanco

Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
2
Vitello blanco

Vitello blanco är en rätt med spännande smaker och är en roligare variant av köttfärssås. Med kryddor som hackad rosmarin och smak från den syrliga citronen blir denna rätt en klar favorit. Servera sedan såsen med nykokt rykande pasta och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Vitello blanco

Ingredienser

4 portioner
4   port tagliatelle

Vitello blanco

ca 500 g  kalvfärs
1 msk  olja
salt och peppar
2   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 msk  majsstärkelse
1   citron
1 msk  hackad rosmarin

Sallad

150 g  sockerärtor
1   rödlök
1 dl  oliver med pimiento
65 g  mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde på sojafärs och oatlyprodukter, blev superbra! Tips är att ta ur pastan från vattnet och låta den bli färdig i såsen under omrörning istället, blir mycket krämigt👍🏼

Sara

2020-09-12

Jag byte ut salvia med körvel och basilika! Kanon!

Karl-erik

2020-06-25

Näringsvärde per portion

Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett25 g
Salt2.39 g
Kolhydrater61 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med broccoli
Betyg 2.8 av 5.
256 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsköttbullar med svamppasta
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga