Citronbullar med morots och dillkräm

17
0
Citronbullar med morots och dillkräm

En spännande och nytänkande rätt där citronbullar serveras med en morots- och dillkräm. Bullarna görs av citronskal, -saft, färs, ägg, ströbröd och salt och peppar, där allt blandas och rullas till små bollar som sedan steks och får en frasig yta. Servera med rostad potatis, kräm och sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Citronbullar med morots och dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
4 morötter
1 msk olja

Citronbullar

1 citron (rivet skal och 1 msk citronsaft för 4 port)
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
150 g sockerärtor

Morots och dillkräm

1 kruka dill
1 dl vispgrädde

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Smaksätt morotskrämen med riven pepparrot eller riven färsk ingefära. Ta lite i taget och smaka dig fram.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2866 KJ / 686 kCal
Fett 36 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden