Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök är en utsökt måltid. Purén förbereds genom att rotsellerin stöts tillsammans med smör. Och för att pickla löken behövs endast vatten, socker, salt och vinäger. För att få det lilla extra adderas oregano. Perfekta tillbehör att avnjuta ihop med biffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Ingredienser
4 portioner
Puré
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
salt och peppar
Lök
1 rödlök
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ask krasse
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Till servering
1 cosmopolitansallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Koka potatisen med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett17 g
Salt2.42 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Kommentarer