Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

19
0
Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök är en utsökt måltid. Purén förbereds genom att rotsellerin stöts tillsammans med smör. Och för att pickla löken behövs endast vatten, socker, salt och vinäger. För att få det lilla extra adderas oregano. Perfekta tillbehör att avnjuta ihop med biffarna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Ingredienser

4 portioner

Puré

ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
salt och peppar

Lök

1 rödlök
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ask krasse
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Till servering

1 cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Koka potatisen med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1957 KJ / 467 kCal
Fett 17 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 42 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden