Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök är en utsökt måltid. Purén förbereds genom att rotsellerin stöts tillsammans med smör. Och för att pickla löken behövs endast vatten, socker, salt och vinäger. För att få det lilla extra adderas oregano. Perfekta tillbehör att avnjuta ihop med biffarna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Stöt och vispa till en slät puré tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lök: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten, socker, salt och vinäger. Låt sjuda ca 5 minuter. Hacka dragonen och blanda med löken.
  3. Biffar: Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla ett par minuter. Blanda sedan ströbrödsblandningen med hälften av krassen och all färs. Krydda med senap, salt och peppar.
  4. Forma färsen till små biffar och bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och stek ca 10 minuter, vänd då och då.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Till servering: Servera biffarna med lök, puré, sallad och resten av krassen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Koka potatisen med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.

Ingredienser

Portioner: 4
Puré
  • ca 500 g rotselleri
  • 600 g fast potatis
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
Lök
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
Biffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ask krasse
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
Till servering
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1957 kJ / 467 kCal