Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök
Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök är en utsökt måltid. Purén förbereds genom att rotsellerin stöts tillsammans med smör. Och för att pickla löken behövs endast vatten, socker, salt och vinäger. För att få det lilla extra adderas oregano. Perfekta tillbehör att avnjuta ihop med biffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
Puré
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
salt och peppar
Lök
1 rödlök
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ask krasse
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett17 g
Salt2.42 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Kommentarer