Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
0
Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök är en utsökt måltid. Purén förbereds genom att rotsellerin stöts tillsammans med smör. Och för att pickla löken behövs endast vatten, socker, salt och vinäger. För att få det lilla extra adderas oregano. Perfekta tillbehör att avnjuta ihop med biffarna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök

Ingredienser

4 portioner

Puré

ca 500 g  rotselleri
600 g  fast potatis
3 msk  smör
salt och peppar

Lök

1   rödlök
1 1/2 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
2 msk  rödvinsvinäger
1   kruka dragon

Biffar

1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1   ask krasse
500 g  kalvfärs
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  smör

Till servering

1   cosmopolitansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett17 g
Salt2.42 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar med brynt smör och ärter
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiff med fikon och balsamvinäger
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med broccoli
Betyg 2.8 av 5.
256 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga