Röd kålpudding

5
4
Röd kålpudding

Smakfullt recept på tjusig, röd kålpudding. Du gör puddingen av bland annat rödkål, vitlök, smör, sirap, kalvfärs eller blandfärs, rödbetor och saltgurka. Servera den mjuka puddingen med potatis, ärter, morötter och lingonsylt!

Röd kålpudding

Ingredienser

4 portioner
800 g rödkål
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör och rapsolja
4 msk sirap
700 g kalvfärs (eller blandfärs)
1 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
1 1/2 dl hackade saltgurkor
1 ägg
2 krm ingefära
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
smör

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Beata

2020-11-19

Det var det godaste jag ätit på länge det finns färdig hackad röd kål i visa affärer!

Tamara

2015-10-07

Vi fick inte tag i färsk rödkål utan tog en burk med rödkål som vi hade kvar sen i julas. Det blev supergott.

Ragna

2011-02-16

Meh, om man gör den härpuddingen på vitkål och gullök, blir det ju vanlig kålpudding i princip. Jag brukar göra den här därför att jag tycker att rödkål är mildare i smaken är vitkål. Men man får inte slarva med att skära kålen i små, små bitar. annars blir de okokta, hårda och inte roliga att tugga på.