Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås

16
1
Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås

Ett ljuvligt recept på färggranna biffar av kalvfärs, rödbetor, ströbröd, dijonsenap och vitlök. Till de imponerande biffarna serveras ugnstekt klyftpotatis (med smak av timjan), krämig sås och hackad persilja. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt och peppar
1/2 msk timjan

Biffar

2 rödbetor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk olja

Sås

2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
1 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Therése

2014-09-21

Otroligt god maträtt som barnen älskade!

Näringsvärde per portion

Energi 2119 KJ / 507 kCal
Fett 18.4 g
Kolhydrater 48.2 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden