Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås

Ett ljuvligt recept på färggranna biffar av kalvfärs, rödbetor, ströbröd, dijonsenap och vitlök. Till de imponerande biffarna serveras ugnstekt klyftpotatis (med smak av timjan), krämig sås och hackad persilja. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Skölj potatisen och dela den i klyftor. Blanda dem med olja, salt, peppar och timjan. Häll potatisen på den varma plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Biffar: Skala och riv rödbetorna grovt.
  4. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla någon minut. Blanda sedan i färsen, senap, rödbetor, salt, peppar och pressa i vitlöken.
  5. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i oljan i en varm stekpanna. Lägg biffarna på samma plåt som potatisen och stek ytterligare ca 6 minuter.
  6. Sås: Vispa ihop grädde, vatten, majsstärkelse och smulad buljongtärning. Häll det i stekpannan och låt koka några minuter under omrörning.
  7. Hacka persiljan.
  8. Servera biffarna med klyftpotatis, sås och persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 msk timjan
Biffar
  • 2 rödbetor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2119 kJ / 507 kCal