Kalvfärsbiffar med rödbetor och gräddsås
Ett ljuvligt recept på färggranna biffar av kalvfärs, rödbetor, ströbröd, dijonsenap och vitlök. Till de imponerande biffarna serveras ugnstekt klyftpotatis (med smak av timjan), krämig sås och hackad persilja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt och peppar
1/2 msk timjan
Biffar
2 rödbetor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
1 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2119 KJ / 507 kCal
Fett18.4 g
Kolhydrater48.2 g
Protein33.6 g
Kommentar
Otroligt god maträtt som barnen älskade!
Therése
2014-09-21