Aubergineragu med kalvfärs
En himmelsk auberginragu med kalvfärs serveras i denna måltid. Aubergin och lök sauteras mjuk i en het panna där vitlök pressas i mot slutet. Färsen blandas i och fräset smaksätts med rosmarin och vin och en fantastisk doft sprider sig i köket. Avnjut med nykokt pasta, gärna lumaconi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kalvfärs
salt
peppar
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela plommontomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 510 kCal
Fett11 g
Salt2.64 g
Kolhydrater61 g
Protein37 g
Kommentarer
Med enstak förändringar så som torkad istället för färsk rosmarin samt en skvätt rödvin istället för vitt ä.. blev detta en höjdare hemma 5/5 för vuxna men också 35/5 om barne fick Rösta :) rekommenderar varmt 🥰👍
Sandra
2023-11-05Numera ett av våra mest lagade recept. Vi har dock aldrig gjort det på kalvfärs. Nötfärs eller lammfärs kör vi med. Vill man ha mer grönsaker går det alldeles utmärkt att dubbla mängden aubergin.
Jessika
2021-01-16