Aubergineragu med kalvfärs

11
1
Aubergineragu med kalvfärs

En himmelsk auberginragu med kalvfärs serveras i denna måltid. Aubergin och lök sauteras mjuk i en het panna där vitlök pressas i mot slutet. Färsen blandas i och fräset smaksätts med rosmarin och vin och en fantastisk doft sprider sig i köket. Avnjut med nykokt pasta, gärna lumaconi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Aubergineragu med kalvfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
1 aubergine
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kalvfärs
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela plommontomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jessika

2021-01-16

Numera ett av våra mest lagade recept. Vi har dock aldrig gjort det på kalvfärs. Nötfärs eller lammfärs kör vi med. Vill man ha mer grönsaker går det alldeles utmärkt att dubbla mängden aubergin.

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 510 kCal
Fett 11 g
Salt 264 g
Kolhydrater 61 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden