Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergineragu med kalvfärs

En himmelsk auberginragu med kalvfärs serveras i denna måltid. Aubergin och lök sauteras mjuk i en het panna där vitlök pressas i mot slutet. Färsen blandas i och fräset smaksätts med rosmarin och vin och en fantastisk doft sprider sig i köket. Avnjut med nykokt pasta, gärna lumaconi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skär auberginen i tärningar.
  3. Fräs lök och aubergine mjuk i hälften av olivoljan i en stekpanna och pressa i vitlöken mot slutet. Lägg upp fräset på en tallrik.
  4. Fräs färsen i resten av olivoljan i stekpannan och krydda med salt, peppar och tomatpuré.
  5. Rör ner grönsaksfräset i pannan med färsen.
  6. Hacka rosmarinen, rör i den och vinet. Låt koka upp och tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Mosa tomaterna lite med en sked och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Servera ragun med pastan och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g kalvfärs
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk hela plommontomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 510 kCal