Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Här får saftiga kalvfärsbiffar smak av het chili och vitlök. En välsmakande rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Till gör du en krämig sallad med krispiga rädisor, morötter och dill. Det krämiga står gräddfil för och en skvätt citron förhöjer smaken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Biffar: Blanda ströbrödet med vatten och ägg i en bunke och låt svälla. Rör sedan i färs, pressad vitlök och kryddor. Forma till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.  Vänd då och då. 
  3. Rädisor: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna. 
  4. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka dillen och blanda med gräddfil, sesamfrön, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Ansa och skiva rädisorna och morötterna. Vänd ner dem i dressingen.
  6. Servera biffarna med riset och dem krämiga rädisorna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Smaksätt gärna färsen med lite senap.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris (eller annat gryn)
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
Rädisor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 citron
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor
  • 1/2 knippe morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2961 kJ / 708 kCal