Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill
Här får saftiga kalvfärsbiffar smak av het chili och vitlök. En välsmakande rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Till gör du en krämig sallad med krispiga rädisor, morötter och dill. Det krämiga står gräddfil för och en skvätt citron förhöjer smaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris (eller annat gryn)
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 msk olja
Rädisor
2 msk sesamfrön
1/2 citron
1 ask färsk dill (à 20 g)
3 dl gräddfil
1 msk olivolja
salt och peppar
125 g rädisor
1/2 knippe morötter
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna färsen med lite senap.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 708 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Kommentarer