Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

2
0
Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Här får saftiga kalvfärsbiffar smak av het chili och vitlök. En välsmakande rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Till gör du en krämig sallad med krispiga rädisor, morötter och dill. Det krämiga står gräddfil för och en skvätt citron förhöjer smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris (eller annat gryn)

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1
ägg
ca 500 g
kalvfärs
1
vitlöksklyfta
2 krm
chilipulver
1/2 tsk
salt
1 msk
olja

Rädisor

2 msk
sesamfrön
1/2
citron
1
ask färsk dill (à 20 g)
3 dl
gräddfil
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
125 g
rädisor
1/2
knippe morötter

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med lite senap.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 708 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept