Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar i tomatsås

Ett ljuvligt recept på kalvfärsbiffar i en sprakande röd tomatsås. Biffarna blandar du lätt och formar till runda bollar som du steker i en klick smör för en fin yta. Lägg ned paprika och häll över tomatsåsen i pannan, låt detta stå och sjuda några minuter innan servering. Toppa med riven ost!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Biffar: Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, salt, peppar och timjan. Blanda noga. Forma färsen till små biffar.
  3. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg på ett lock och sänk värmen. Stek några minuter och vänd någon gång.
  4. Sås: Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Tillsätt paprikan i stekpannan och häll på såsen. Låt sjuda några minuter. Hacka körveln och vänd ner i såsen.
  5. Toppa biffarna med ost och servera till potatisen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk smör eller margarin
Sås
  • 1 gul paprika
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1997 kJ / 478 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer