Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Här får saftiga kalvfärsbiffar smak av het chili och vitlök. En välsmakande rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Till gör du en krämig sallad med krispiga rädisor, morötter och dill. Det krämiga står gräddfil för och en skvätt citron förhöjer smaken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Kalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris (eller annat gryn)

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g kalvfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 msk olja

Rädisor

2 msk sesamfrön
1/2 citron
1 ask färsk dill (à 20 g)
3 dl gräddfil
1 msk olivolja
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 knippe morötter

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2961 KJ / 708 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g

Testa liknande recept

  • Småländska wallenbergare
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsbiffar med Caponata
    Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfärsbiffar i plommongräddsås
    Betyg 3 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfärsbiffar i tomatsås
    Betyg 4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad