Kalvfärsbiff med ljummen endive- och fikonsallad
Med inspiration från det svenska köket serveras till middag en klassiker med en tvist – kalvfärsbiffar med ljummen endive- och fikonsallad. Den krispiga endiven bryns där apelsinsaft adderas och det får koka tills den blivit mjuk innan fikon och körvel tillsätts. Perfekt smakkombination ihop med biffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
Kalvfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
1/2 kruka rosmarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
Sallad
2 endivesallad
3 färska fikon
1 apelsin
1/2 kruka körvel
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett33 g
Salt2.87 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g
Kommentarer
Biffarna var uppskattade av hela familjen. Vi vuxna tyckte även om salladen
Pernilla
2015-11-30Biffarna var jättegoda men salladen föll oss inte i smaken
Marion
2015-11-21