Med inspiration från det svenska köket serveras till middag en klassiker med en tvist – kalvfärsbiffar med ljummen endive- och fikonsallad. Den krispiga endiven bryns där apelsinsaft adderas och det får koka tills den blivit mjuk innan fikon och körvel tillsätts. Perfekt smakkombination ihop med biffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Biffarna var uppskattade av hela familjen. Vi vuxna tyckte även om salladen
Pernilla
2015-11-30Biffarna var jättegoda men salladen föll oss inte i smaken
Marion
2015-11-21