Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalvfärsbiff med ljummen endive- och fikonsallad

Med inspiration från det svenska köket serveras till middag en klassiker med en tvist – kalvfärsbiffar med ljummen endive- och fikonsallad. Den krispiga endiven bryns där apelsinsaft adderas och det får koka tills den blivit mjuk innan fikon och körvel tillsätts. Perfekt smakkombination ihop med biffarna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Mos: Skala och koka potatisen.
  3. Kalvfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, senap, hackad rosmarin, salt och peppar. Blanda noga.
  4. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i matfett i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Sallad: Ansa och dela endiverna på längden. Skär varje fikon i fyra delar. Pressa saften ur apelsinen. Hacka körveln grovt.
  6. Bryn endiverna i olivolja i en stekpanna. Häll på apelsinsaft och låt det sjuda tills endiverna blir mjuka. Vänd ner fikon och strö över körvel.
  7. Mos: Värm mjölken. Stöt potatisen och vispa till ett mos med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med moset och salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
Kalvfärsbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
Sallad
  • 2 endivesallad
  • 3 färska fikon
  • 1 apelsin
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2184 kJ / 521 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer