Kalvfärsbiff med fikon och balsamvinäger

2
0
Kalvfärsbiff med fikon och balsamvinäger

Saftiga kalvfärsbiffar som smaksätts med färska fikon och honung i en härlig skysås. För att få den finsmakande såsen tillsätts vinägerblandning och fikon i stekpannan ihop med biffarna. Detta sjuder i några minuter och förvandlas till en sötsyrlig sås. Servera med fluffigt potatismos toppat med gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Kalvfärsbiff med fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

Kalvfärsbiffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja

Fikonsallad

4 färska fikon
1 dl vatten
3 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
1 msk honung
1 msk smör
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
65 g salladsmix

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2264 KJ / 541 kCal
Fett 17 g
Salt 1.55 g
Kolhydrater 58 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden