Kalvfärsbiff med fikon och balsamvinäger
Saftiga kalvfärsbiffar som smaksätts med färska fikon och honung i en härlig skysås. För att få den finsmakande såsen tillsätts vinägerblandning och fikon i stekpannan ihop med biffarna. Detta sjuder i några minuter och förvandlas till en sötsyrlig sås. Servera med fluffigt potatismos toppat med gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Kalvfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja
Fikonsallad
4 färska fikon
1 dl vatten
3 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
1 msk honung
1 msk smör
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2264 KJ / 541 kCal
Fett17 g
Salt1.55 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Kommentarer