Avokado på flera sätt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Avokado på flera sätt

När svenskarna började resa på 60-talet upptäckte man bland annat avokadon. Eftersom fyllda grönsaker var på modet så fyllde man även denna gröna goding med allt i från skaldjur till kött - toppade med en god dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
  2. Dressing: Blanda allt till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Sallad: Lägg salladen på tallrikar eller ett fat och ställ på avokadorna.
  4. Fyllning: Fyll avokadorna med valfri fyllning och ringla över dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
Dressing
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 tsk senap
  • 2 msk fintärnad purjolök
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
Sallad
  • kruksallad
Fyllning
  • skaldjur
  • skivade champinjoner
  • rökt strimalt kött
Lägg till i inköpslistan