Okonomiyaki är en slags pannkaka på japanskt vis där en smet gjord på bland annat vitkål och ägg smaksätts med sesamolja och soja och steks gyllene. Pannkakorna toppas med koriander och salladslök och serveras med en sötsyrlig dippsås och chilimajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott tyckte hela familjen!Utifrån de andras kommentarer gjorde jag 1,5 sats av pannkakorna och 0,5 av såsen vilket var lagom till 4 pers. Vi toppade även med skalade räkor utöver det som angavs i receptet. Hade kunnat vara gott med tunt strimlad isbergssallad också, för lite krisp.
Emmy
2022-09-12Enkelt och gott! Håller med de andra att 1.5 portioner mat och 0.5 portion sås räcker gott och väl. 1 portion mat per person om man vill ha en hälsosam mängd.
Simon
2022-03-16Jag ökade på mängden soja i smeten. Hade även i rostad lök i smeten för att efterlikna tempurabitarna som finns i originalet. Serverade med grönkålschips, färdig okonomiyakisås samt kewpie-majonnäs. Gör man egen dipsås kan man byta ut worcestershiresås mot hp-sås och tillsätta lite mer soja för ett fiskfritt alternativ.
Leonard
2022-02-15