Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

38
6
Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Okonomiyaki är en slags pannkaka på japanskt vis där en smet gjord på bland annat vitkål och ägg smaksätts med sesamolja och soja och steks gyllene. Pannkakorna toppas med koriander och salladslök och serveras med en sötsyrlig dippsås och chilimajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor

Ingredienser

4 portioner
2 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
300 g vitkål
3 salladslökar
2 msk gari (inlagd ingefära)
rapsolja (till stekning)

Dippsås

1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1/2 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära

Till servering

strimlad salladslök
hackad koriander
rostade sesamfrön
chilimajonnäs

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Simon

2022-03-16

Enkelt och gott! Håller med de andra att 1.5 portioner mat och 0.5 portion sås räcker gott och väl. 1 portion mat per person om man vill ha en hälsosam mängd.

Leonard

2022-02-15

Jag ökade på mängden soja i smeten. Hade även i rostad lök i smeten för att efterlikna tempurabitarna som finns i originalet. Serverade med grönkålschips, färdig okonomiyakisås samt kewpie-majonnäs. Gör man egen dipsås kan man byta ut worcestershiresås mot hp-sås och tillsätta lite mer soja för ett fiskfritt alternativ.

Rebecka

2021-11-21

Supergott men håller med Andreas (se nedan) om att det blev väldigt lite mat! Kommer göra fler portioner nästa gång!