Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor
Okonomiyaki är en slags pannkaka på japanskt vis där en smet gjord på bland annat vitkål och ägg smaksätts med sesamolja och soja och steks gyllene. Pannkakorna toppas med koriander och salladslök och serveras med en sötsyrlig dippsås och chilimajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
300 g vitkål
3 salladslökar
2 msk gari (inlagd ingefära)
rapsolja (till stekning)
Dippsås
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1/2 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära
Till servering
strimlad salladslök
hackad koriander
rostade sesamfrön
chilimajonnäs
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Super. Roligt med nya sätt att använda vitkål på.
Andréa
2024-01-30Vi hade i morot och lite grönsaksbuljong. Det blev super 👌
Sofia
2023-11-10Min familj tycker mycket om den här pannkakan och vill gärna ha den som helgfrukost.
Signe
2023-10-29