Kålsallad

Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kålsallad

En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Kålsallad

Ingredienser

10-12 portioner
300 g morötter
800 g vitkål
1 förp salladslök (à ca 125 g)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk risvinäger
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Älskar denna!!!

    Nicole

  • Svarar själv: ca 100-120 gr. Räknar Kcal och ska addera tonfisk så proteinet kommer upp. Ca 200 gr tonfisk i vatten. Lägger ev ner några solrosfrön samt polarknäcke jämte om jag vill addera kolhydrat.

    Lars

  • Hur stor är En portion?

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi324 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Sommarkål med ingefära och lime
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dumplingssallad med sojamajonnäs
    Betyg 4.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asian raw slaw
    Betyg 2.8 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitkålsslaw med blodgrape
    Betyg 2.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad