Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålrotspytt med ingefärssås

Kålrotspytt med ingefärssås är en delikat vegetarisk pytt. Gör pytten på kålrot, potatis, lök, squash, champinjoner, rosépeppar och persilja och servera med en sås av matlagningsyoghurt, ingefära, kajennpeppar och honung. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, potatis och lök. Skär potatis och kålrot i små tärningar och hacka löken. Fräs potatis, kålrot och lök i matfettet i en stekpanna tills de är mjuka.
  2. Skölj och tärna squashen. Ansa och skär champinjonerna i små bitar. Lägg squashen och svampen i stekpannan och fräs ytterligare några min. Krydda med salt och peppar. Strö över persiljan.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till pytten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kålrot (1 kålrot motsvarar ca 600 g)
  • 6 potatisar (medelstora)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar (krossad)
  • 1 dl persilja (hackad)
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk ingefära (2 msk färskriven motsvarar ca ½ tsk torkad)
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1208 kJ / 289 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept