Kålrotspytt med ingefärssås
Kålrotspytt med ingefärssås är en delikat vegetarisk pytt. Gör pytten på kålrot, potatis, lök, squash, champinjoner, rosépeppar och persilja och servera med en sås av matlagningsyoghurt, ingefära, kajennpeppar och honung. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (1 kålrot motsvarar ca 600 g)
6 potatisar (medelstora)
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 squash
150 g champinjoner
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar (krossad)
1 dl persilja (hackad)
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk ingefära (2 msk färskriven motsvarar ca ½ tsk torkad)
1 msk honung
2 krm salt
1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1208 KJ / 289 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god vegetarisk pytt! Rosépepparn gav jättefin smak, och såsen var pricken över i. Blir dock inte så generösa portioner om man är fyra, då bör man kanske välja en lite större kålrot och lägga till en potatis eller två. Kanske också öka till 200 g champinjoner.
Marie
2012-11-07