Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
0
Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

En vintrig råkostsallad med krispig kålrabbi och sötsyrliga äpplen. Salladen får smak av en senapsdressing med vanilj som lite hemlig ingrediens. Våga prova, det blir himmelskt gott! Särskilt tillsammans med chèvre och granatäpple – inte minst till gravad lax.


Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

Ingredienser

4 portioner
3 msk  olivolja
1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  flytande honung
1 tsk  dijonsenap
2 krm  vaniljpulver
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
500 g  kålrabbi
2   röda äpplen
65 g  blandad sallad (t ex. ruccola, spenat eller mâche)
1 dl  granatäppelkärnor
100 g  smulad getost (t ex. chévre)
1 dl  rostade valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lagrad ost t ex. manchego.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1398 KJ / 334 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Silverlök och granatäpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga