Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

En vintrig råkostsallad med krispig kålrabbi och sötsyrliga äpplen. Salladen får smak av en senapsdressing med vanilj som lite hemlig ingrediens. Våga prova, det blir himmelskt gott! Särskilt tillsammans med chèvre och granatäpple – inte minst till gravad lax.


Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop olivolja med citronjuice, honung, senap, vaniljpulver, salt och peppar.
  2. Skala och skär kålrabbin i tunna strimlor. Dela kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor.  
  3. Blanda kålrabbi, äpple och sallad, lägg upp på ett fat. Ringla över dressingen och strö över granatäppelkärnor, getost och valnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lagrad ost t ex. manchego.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g kålrabbi
  • 2 röda äpplen
  • 65 g blandad sallad (t ex. ruccola, spenat eller mâche)
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 100 g smulad getost (t ex. chévre)
  • 1 dl rostade valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1398 kJ / 334 kCal