Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing
En vintrig råkostsallad med krispig kålrabbi och sötsyrliga äpplen. Salladen får smak av en senapsdressing med vanilj som lite hemlig ingrediens. Våga prova, det blir himmelskt gott! Särskilt tillsammans med chèvre och granatäpple – inte minst till gravad lax.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
3 msk olivolja
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
2 krm vaniljpulver
2 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g kålrabbi
2 röda äpplen
65 g blandad sallad (t ex. ruccola, spenat eller mâche)
1 dl granatäppelkärnor
100 g smulad getost (t ex. chévre)
1 dl rostade valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1398 KJ / 334 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g
Kommentarer