Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

45
0
Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

En vintrig råkostsallad med krispig kålrabbi och sötsyrliga äpplen. Salladen får smak av en senapsdressing med vanilj som lite hemlig ingrediens. Våga prova, det blir himmelskt gott! Särskilt tillsammans med chèvre och granatäpple – inte minst till gravad lax.


Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kålrabbi med äpple, chèvre och vaniljdressing

Ingredienser

4 portioner
3 msk olivolja
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
2 krm vaniljpulver
2 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g kålrabbi
2 röda äpplen
65 g blandad sallad (t ex. ruccola, spenat eller mâche)
1 dl granatäppelkärnor
100 g smulad getost (t ex. chévre)
1 dl rostade valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lagrad ost t ex. manchego.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getost med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1398 KJ / 334 kCal
Fett 24 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 19 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden