Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Smakrik och väldigt god blir kålrabbin när du först steker den och sedan skedar över det grymt goda yuzusmöret. Smöret som först bryns och därefter blandas med gari och yuzu får en härligt god smak som passar perfekt till kålrabbin. Toppa gärna med lite krasse.

Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 kålrabbi (à ca 500 g)
2 msk matolja
salt
svartpeppar
3 msk sesamfrö
100 g smör
1 msk yuzu- lime- eller grapefruktjuice
3 msk gari (inlagd ingefära)
1 ask krasse (à 100 g)

Gör så här

00:07:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Kålrabbi- och spetskålsslaw
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrabbisallad
    Betyg 2.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad