Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor

1
0 Klimatsmart
Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor

Vill du ha något värmande och samtidigt gott. Då rekommenderar vi denna buljongsoppa med kålrabbbi, ingefära och purjolök. Den värmande ingefärsbuljongen kryddas med japansk soja. Fräsch kålrabbi kokas i buljongen och precis på slutet tillsätter du några räkor. Klart att servera!

Skriv ut
Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor

Ingredienser

4 portioner
1
kålrabbi (à ca 500 g)
1/2
liten purjolök (à ca 200 g)
3 msk
färskriven ingefära
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk
japansk soja
2 dl
räkor i lake

Till servering

gärna koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 367 KJ / 88 kCal
Fett 1 g
Salt 3 g
Kolhydrater 9 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept