Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor
Vill du ha något värmande och samtidigt gott. Då rekommenderar vi denna buljongsoppa med kålrabbbi, ingefära och purjolök. Den värmande ingefärsbuljongen kryddas med japansk soja. Fräsch kålrabbi kokas i buljongen och precis på slutet tillsätter du några räkor. Klart att servera!
Ingredienser
4 portioner
1 kålrabbi (à ca 500 g)
1/2 liten purjolök (à ca 200 g)
3 msk färskriven ingefära
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk japansk soja
2 dl räkor i lake
Till servering
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi367 KJ / 88 kCal
Fett1 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God med härligt sting från ingefäran.
Sanna
2021-03-21