En klassiker i form av kålpudding med gräddsås. Den lätt brynta kålen passar väl ihop med färsen och kryddorna i form av rosmarin. Persilja bidrar med en välbalanserad smak. Ät gärna rätten tillsammans med syrligt rårörda lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mer än dubbla mängden spetskål gör det till en rätt som inte behöver potatis.
Ingmar
2022-09-18På tok för söt. Annars jättegod.
Eva-britt
2020-11-05