Kålpudding med gräddsås

9
1
Kålpudding med gräddsås

En klassiker i form av kålpudding med gräddsås. Den lätt brynta kålen passar väl ihop med färsen och kryddorna i form av rosmarin. Persilja bidrar med en välbalanserad smak. Ät gärna rätten tillsammans med syrligt rårörda lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Kålpudding med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Kålpudding

ca 500 g
blandfärs
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
rosmarin
ca 300 g
spetskål
2 msk
smör
2 msk
sirap
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse

Till servering

1/2
kruka persilja
-
rårörda lingon

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt färsen med dijonsenap och vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Eva-britt

11/5/2020

På tok för söt. Annars jättegod.

Näringsvärde per portion

Energi 2485 KJ / 594 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept