Kålpudding med gräddsås

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
3
Kålpudding med gräddsås

En klassiker i form av kålpudding med gräddsås. Den lätt brynta kålen passar väl ihop med färsen och kryddorna i form av rosmarin. Persilja bidrar med en välbalanserad smak. Ät gärna rätten tillsammans med syrligt rårörda lingon.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Kålpudding med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Kålpudding

ca 500 g  blandfärs
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  rosmarin
ca 300 g  spetskål
2 msk  smör
2 msk  sirap
1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  mjölk
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

1/2   kruka persilja
rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Jag förstår inte vattnet, när köttet stått första 15 minuter är där en massa vatten sidan om köttbiten som det blivit då den krympt. Ska det vara kvar eller hällas av innan jag lägger på kålen? Nu hällde jag av och tur var väl tur det annars hade det blivit soppa av det.

Sandra

2024-10-06

Mer än dubbla mängden spetskål gör det till en rätt som inte behöver potatis.

Ingmar

2022-09-18

På tok för söt. Annars jättegod.

Eva-britt

2020-11-05

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 594 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålpudding på rödkål
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1177 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålpudding på rödkål med salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saftig kålpudding
Betyg 4.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga