Kålpudding med gräddsås
En klassiker i form av kålpudding med gräddsås. Den lätt brynta kålen passar väl ihop med färsen och kryddorna i form av rosmarin. Persilja bidrar med en välbalanserad smak. Ät gärna rätten tillsammans med syrligt rårörda lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kålpudding
ca 500 g blandfärs
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rosmarin
ca 300 g spetskål
2 msk smör
2 msk sirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
Till servering
1/2 kruka persilja
rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 594 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag förstår inte vattnet, när köttet stått första 15 minuter är där en massa vatten sidan om köttbiten som det blivit då den krympt. Ska det vara kvar eller hällas av innan jag lägger på kålen? Nu hällde jag av och tur var väl tur det annars hade det blivit soppa av det.
Sandra
2024-10-06Mer än dubbla mängden spetskål gör det till en rätt som inte behöver potatis.
Ingmar
2022-09-18På tok för söt. Annars jättegod.
Eva-britt
2020-11-05