Klassisk kålpudding | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk kålpudding

Ett smakrikt recept på klassisk kålpudding. Du gör puddingen av bland annat grötris, vitkål, mjölk, sirap, lök, blandfärs och ägg. Tillaga i ugn och servera härligt varm med kokt potatis och rårörda lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risgrynen i vattnet i 10 minuter. Späd med mjölken och koka på svag värme i ytterligare 15 minuter till en lös gröt. Låt svalna.
  2. Ta bort de yttersta bladen på vitkålen och skär bort rotstocken. Skär resten i tärningar. Ta 2/3 av smöret i en stekpanna och bryn på medelvärme i ca 5 minuter utan att kålen tar färg. Ringla över hälften av sirapen.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/3 av smöret utan att den tar färg.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Blanda färsen med risgrynsgröt, lök, ägg, salt och peppar.
  6. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Täck med färsen och överst resten av kålen. Smält smör och ringla över med resten av sirapen. Ställ kålpuddingen i ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

För alla

Kålpuddingen är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl grötris
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk sirap
  • 1 gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör att ringla över
Lägg till i inköpslistan