Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålpudding

Det här är en lättlagad variant på klassisk kålpudding. Kålen har fått viss sötma av honung och till den färdiga puddingen serveras de typiska tillbehören mjuk gräddsås, kokt potatis och lingonsylt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skär bort den hårda rotstocken och strimla vitkålen. Bryn kålen lätt i matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta. Rör om så att den inte bränns. Ringla över honungen. Salta och peppra en aning. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  4. Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Bred ut färsen i en ugnssäker form och täck med den brynta kålen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Häll försiktigt av skyn som bildats i formen i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Red såsen med majsstärkelse
    utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis och gärna lingonsylt. 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 600 g vitkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g blandfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2908 kJ / 697 kCal