Kålpudding

Det här är en lättlagad variant på klassisk kålpudding. Kålen har fått viss sötma av honung och till den färdiga puddingen serveras de typiska tillbehören mjuk gräddsås, kokt potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g vitkål
2 msk smör eller margarin
2 msk honung
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 697 kCal
Fett33.9 g
Kolhydrater62.6 g
Protein31 g
Kommentarer
Edit Jag blandade först den brynta kålen och köttfärsen innan jag hällde allt i en ugnsform. Lite lat kanske men fungerar bra och blir lika gott.
Edit
2023-09-16Tar bra mycket längre tid i ugnen än 30 min. Annars helt ok recept.
Fredrik
2023-03-25Underbart hur bra som en novis kan önska.
Håkan
2023-02-13