Kålpudding
Det här är en lättlagad variant på klassisk kålpudding. Kålen har fått viss sötma av honung och till den färdiga puddingen serveras de typiska tillbehören mjuk gräddsås, kokt potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g vitkål
2 msk smör eller margarin
2 msk honung
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 697 kCal
Fett33.9 g
Kolhydrater62.6 g
Protein31 g
Kommentarer
Hej! Jag har ändrat mig nu om receptet. Idag har jag värmt upp kålpuddingen i en matlåda av glas i ugnen i 160 grader C i 20 minuter, men bara den kålpuddingen som jag ska äta, då uppvärmning av mat i ugnen flera gånger inte är bra. Om man gör det, kan maten förlora i smak och näringsvärde. Jag bara älskar den här kålpuddingen nu. Tänker göra om kålpuddingen flera gånger. Inte alls för salt eller förstörd. Vitkålen är inte för hård att tugga. Behövde kanske bara längre tid i ugnen än 30 minuter. Kålpuddingen har stått övertäckt med plastfolie i kylskåpet sedan igår. Jättegod!
Eva-maria
2024-10-12Alldeles för salt. Vitkålen var inte färdigstekt. Allting är förstört. Tveksamt om jag skulle kunna äta det som blev över imorgon.
Eva-maria
2024-10-11Enkelt och smidigt Gott blev det 😋
Inger
2024-09-01