Kålpudding på rödkål med salladsärtor

45
1
Kålpudding på rödkål med salladsärtor

Ett smakfullt recept där en klassisk kålpudding på rödkål serveras. Puddingen får smak av bland annat färs, sirap och färsk persilja. Som tillbehör till kålpuddingen finns kokt potatis, krispiga salladsärtor och lingon. Duka bordet och bjud in till en riktig husmanskost, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Kålpudding på rödkål med salladsärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
500 g blandfärs
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
325 g rödkål
2 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
1/2 ask salladsärtor
2 tsk majsstärkelse

Till servering

rårörda lingon

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda i lite balsamicovinäger i den brynta kålen. Ta inte för mycket, smaka dig fram.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Cecilia

2017-11-19

Familjens favoriträtt! Enkel, supergod & det blir mycket mat.

Näringsvärde per portion

Energi 3143 KJ / 751 kCal
Fett 43 g
Salt 2.25 g
Kolhydrater 57 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden