Kålpudding på rödkål med salladsärtor

Ett smakfullt recept där en klassisk kålpudding på rödkål serveras. Puddingen får smak av bland annat färs, sirap och färsk persilja. Som tillbehör till kålpuddingen finns kokt potatis, krispiga salladsärtor och lingon. Duka bordet och bjud in till en riktig husmanskost, hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
500 g blandfärs
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
325 g rödkål
2 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
1/2 ask salladsärtor
2 tsk majsstärkelse
Till servering
rårörda lingon
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda i lite balsamicovinäger i den brynta kålen. Ta inte för mycket, smaka dig fram.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3143 KJ / 751 kCal
Fett43 g
Salt2.25 g
Kolhydrater57 g
Protein31 g
Kommentar
Familjens favoriträtt! Enkel, supergod & det blir mycket mat.
Cecilia
2017-11-19