Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kålpudding med potatis och rårörda lingon

En klassisk husmansrätt som är enkel att laga och är full av smak. Yoghurt i färsen gör kålpuddingen extra saftig. Servera med kokt potatis och rårörda lingon. Gör gärna lite extra och frys in.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rårörda lingon: blanda lingon med socker. Rör om då och då.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kålpudding: Dela vitkålen och skär bort den hårda roten. Strimla vitkålen fint. 
  4. Stek kålen i omgångar i rikligt med smör och olja tills det mjuknar. Blanda med sirap, salt och peppar.
  5. Skala och riv löken. Blanda lök, färs, ägg, kalvfond, yoghurt och soja.
  6. Fördela hälften av kålen i botten av en smord form, ca 20 x 30 cm (för 4-6 port). Fördela färsen över och toppa med resterande kål. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  7. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 
  8. Servera med kokt potatis och de rårörda lingonen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri:byt ut yoghurt och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Tips

Blir det rårörda lingon över spara dem i en burk i kylen.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Rårörda lingon
  • 125 g frysta lingon
  • 2 msk strösocker
Kålpudding
  • 1 kg vitkål
  • smör och olja (till stekning)
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk japansk soja
Potatis
  • 1 kg potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3193 kJ / 766 kCal