Kålpudding med potatis och rårörda lingon
En klassisk husmansrätt som är enkel att laga och är full av smak. Yoghurt i färsen gör kålpuddingen extra saftig. Servera med kokt potatis och rårörda lingon. Gör gärna lite extra och frys in.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
Rårörda lingon
125 g frysta lingon
2 msk strösocker
Kålpudding
1 kg vitkål
smör och olja (till stekning)
2 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 gul lök
600 g nötfärs
1 ägg
2 msk kalvfond
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
2 msk japansk soja
Potatis
1 kg potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi3193 KJ / 766 kCal
Fett29 g
Salt4.5 g
Kolhydrater77 g
Protein42 g
Kommentarer
Ta dubbelt så mycket kol. Väldigt snålt med 1kg
Andreas
2022-10-23Vitkål
Katarina
2022-10-22Blanda färsen lös med 5 dl mjölk. Stek vitlök mjuk med mycket mer sirap😋
Katarina
2022-10-22