Kålpudding med potatis och rårörda lingon

9
2
Kålpudding med potatis och rårörda lingon

En klassisk husmansrätt som är enkel att laga och är full av smak. Yoghurt i färsen gör kålpuddingen extra saftig. Servera med kokt potatis och rårörda lingon. Gör gärna lite extra och frys in.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Kålpudding med potatis och rårörda lingon

Ingredienser

4-6

Rårörda lingon

125 g
frysta lingon
2 msk
strösocker

Kålpudding

1 kg
vitkål
-
smör och olja (till stekning)
2 msk
ljus sirap
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
vitpeppar
1
gul lök
600 g
nötfärs
1
ägg
2 msk
kalvfond
1 1/2 dl
matyoghurt (10 %)
2 msk
japansk soja

Potatis

1 kg
potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri:byt ut yoghurt och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Gör så här

Tips

Blir det rårörda lingon över spara dem i en burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Karolina

2021-04-13

Receptet är säkert bra. Ska testa nu när jag äntligen hittat det. Hade sparat det som favorit men hur sjutton man hittar sina favoriter har jag fortfarande inte fattat.

Angelica

2018-04-10

Supergott!! Fast jag fick förlänga tiden i ugnen med 25 minuter!! Köttfärsen var rå efter dom 40 som det står i receptet..

Näringsvärde per portion

Energi 3193 KJ / 766 kCal
Fett 29 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 77 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept