Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Norrländsk wok

I den här norrländska woken möter norrländsk tradition det orientaliska köket. Renskav, vitkål, rödlök och äpple får möta garam masala. Till detta spännande heta lingon där lingonen fått sällskap av röd chili, persilja och garam masala.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med potatismoset så att det är klart samtidigt som det andra.
  2. Heta lingon: Dela chilifrukten, skrapa ut kärnorna men låt kärnfästena sitta kvar (ger extra styrka). Finhacka chilifrukten.
  3. Blanda chilifrukt, lingon, persilja och garam masala. Ställ åt sidan tills vidare.
  4. Hetta upp en stekpanna/wok. Bryn renskaven i olja. Rör och se till att alla skavbitar lossnar från varandra. Krydda väl med salt och peppar.
  5. Lägg upp köttet på en tallrik. Skölj ur stekpannan.
  6. Skär kålen i bitar. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela, kärna ur och klyfta äpplet.
  7. Hetta upp pannan på nytt med olja. Stek/woka kål, rödlök och äppelklyftor i 2-3 minuter tills de blivit lätt brynta. Lägg ner köttet, pudra över garam masala och stek/woka i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner den grovhackade persiljan. 
  9. Till servering: Lägg upp på tallrikar och servera genast med de heta lingonen och potatismos.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg om moset lagas så att det passar vid ev allergi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket renskav (à 240 g)
  • olja att steka i
  • 300 g röd- eller vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 stort rött äpple
  • 1/2 msk garam masala
  • salt och peppar
  • grovhackad persilja
Heta lingon
  • 1 färsk röd chilifrukt
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk garam masala
Till servering
  • potatismos
Lägg till i inköpslistan