Norrländsk wok
I den här norrländska woken möter norrländsk tradition det orientaliska köket. Renskav, vitkål, rödlök och äpple får möta garam masala. Till detta spännande heta lingon där lingonen fått sällskap av röd chili, persilja och garam masala.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
2 paket renskav (à 240 g)
olja att steka i
300 g röd- eller vitkål
1 rödlök
1 stort rött äpple
1/2 msk garam masala
salt
peppar
grovhackad persilja
Heta lingon
1 färsk röd chilifrukt
2 dl rårörda lingon
1 msk finhackad persilja
1 tsk garam masala
Till servering
potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
oerhört gott, spännande och lättlagat. Ger det mysiga tillfället ett litet extra spänningsmoment
Johan
2002-07-08