Norrländsk wok

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Norrländsk wok

I den här norrländska woken möter norrländsk tradition det orientaliska köket. Renskav, vitkål, rödlök och äpple får möta garam masala. Till detta spännande heta lingon där lingonen fått sällskap av röd chili, persilja och garam masala.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Norrländsk wok

Ingredienser

4 portioner
2   paket renskav (à 240 g)
olja att steka i
300 g  röd- eller vitkål
1   rödlök
1   stort rött äpple
1/2 msk  garam masala
salt och peppar
grovhackad persilja

Heta lingon

1   färsk röd chilifrukt
2 dl  rårörda lingon
1 msk  finhackad persilja
1 tsk  garam masala

Till servering

potatismos

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg om moset lagas så att det passar vid ev allergi.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

oerhört gott, spännande och lättlagat. Ger det mysiga tillfället ett litet extra spänningsmoment

Johan

2002-07-08

Testa liknande recept

Skavwok med kiwi
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavspanna med grönpepparsmak
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga